Categories: Погода

Погода в Україні стане по-справжньому літньою – прогноз синоптиків з 17 по 23 червня

Цього тижня, з 17 по 23 червня, у західних областях України очікується доволі нестійка погода. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що подекуди не виключені сильні зливи. Наші пращури помітили, якщо граки пасуться на траві – на дощ, грають – на хорошу погоду.

Синоптики в Укргідрометцентрі повідомили, що завдяки надходженню повітряних мас та атмосферних фронтів із центральної Європи, у західних областях нашої країни очікується доволі нестійка погода – періодично проходитимуть дощі у супроводі гроз, подекуди не виключені сильні зливи, шквали та крупний град. В інших регіонах погода очікується більш стійкою з тенденцією поступового підвищення температури повітря, особливо на півдні та південному сході.

  • У понеділок, 17 червня, вночі у північних, центральних та східних регіонах, вдень у більшості областей України пройдуть дощі з грозами, подекуди значні опади. Вдень в окремих пунктах можливий град та шквали, 15-20 м/с. Вітер західний, північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +13-18°С, вдень +21-26°С, на півдні +26-31°С.
  • У вівторок, 18 червня, вночі без істотних опадів, вдень на Півночі Лівобережжя та місцями у центральних областях пройдуть невеликі короткочасні дощі з грозами, на решті території країни без опадів. Вітер північно-західний, 5-10 м/с, у західних областях змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +13-18°С, на південному сході до +20°С; вдень +24-29°С, на півдні місцями до +32°С.
  • У середу, 19 червня, вночі без опадів, вдень у західних та Київській областях очікуються грозові дощі, місцями сильні зливи, град та шквали, 17-22 м/с. На решті території країни без опадів. Вітер у західній частині південний, 5-10 м/с, на решті території змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +13-18°С, на південному сході до +21°С; вдень +27-32°С.
  • У четвер, 20 червня, у центральних, північних та східних областях пройдуть дощі з грозами, на решті території без істотних опадів. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, на Лівобережжі вдень місцями пориви, 15-17 м/с. Температура повітря вночі +10-15°С, у південних та східних областях +17-22°С; вдень +20-25°С, на півдні та у Криму +26-31°С.
  • У п’ятницю, 21 червня, опадів в Україні не передбачається. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +11-16°С, у південних областях до +18°С; вдень +22-27°С.
  • У суботу, 22 червня, утримається переважно суха стійка погода, лише вдень у західних областях місцями пройде невеликий короткочасний дощ із грозою. Вітер західної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +12-17°С, вдень +27-32°С.
  • У неділю, 23 червня, у західних областях місцями пройдуть дощі із грозами, на решті території України без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +16-21°С, вдень +29-34°С, на півдні місцями +36°С.
Ольга Степанова

Recent Posts

Кенію охопили масові антиурядові протести: є загиблі, серед постраждалих сестра Обами

Столицю Кенії Найробі охопили масові протести через прийняття керівництвом країни законопроєкту про підвищення податків. Сотні протестувальників пішли…

7 години ago

Великі зашквари Тищенка: подробиці гучних скандалів, в які вляпався одіозний нардеп

Одіозний Тищенко – знову в центрі уваги, а цього разу ще й за ґрати може…

7 години ago

Штраф від ТЦК можна скасувати: важлива інструкція, як це зробити

Починаючи з 17 липня, військовозобов’язані, які не оновили свої персональні дані, можуть отримати повістки від представників ТЦК…

10 години ago

Микола Тищенко з’явився на засідання суду в брендових речах на суму близько 100 тисяч гривень

Народний депутат України Микола Тищенко, який дням став фігурантом скандалу з побиттям військовослужбовця у місті…

10 години ago

У Кенії відбувся штурм парламенту: поліція відкрила по активістах вогонь, є загиблі

У столиці Кенії Найробі мітингувальники намагалися штурмувати парламент, поліція відкрила по них вогонь. Щонайменше пʼятеро…

11 години ago

Графіки відключення світла 26 червня: Укренерго попередило про посилені обмеження

У середу, 26 червня, обмеження в електропостачанні триватимуть впродовж всієї доби. Обленерго будуть застосовувати графіки…

11 години ago