Categories: Погода

Погода готує сюрприз: синоптики попередили про новий циклон і холоднечу

З 15 жовтня на території України очікується зміна погоди. Вітри з північних широт принесуть холодне повітря, що створить умови для нічних заморозків у деяких регіонах. Синоптикиня Українського гідрометеорологічного центру Наталія Птуха поділилася прогнозом і попередила, що температурні коливання у жовтні стануть нормою.

Згідно з прогнозами, найближчі дні будуть прохолодними. Вдень температура у більшості регіонів коливатиметься від +6 до +13 градусів, на Закарпатті та півдні країни може бути трохи тепліше — до +15. Але опади ще затримаються — 15 і 16 жовтня очікується дощ через залишкові атмосферні фронти.

Справжні зміни почнуться з 17 жовтня. На цей період синоптики прогнозують стабілізацію атмосферного тиску і прихід сухої погоди. Високий тиск забезпечить відсутність вітру та поступове прояснення. Однак це означатиме також і нічні заморозки, особливо в північних і центральних регіонах.

Птуха зазначила: «Удень стане комфортніше, бо зменшиться вітер. Проте ночами з’являться заморозки». До кінця тижня в Україні переважатиме суха погода, яка протримається на початку наступного тижня.

Тим часом у Державній службі з надзвичайних ситуацій попереджають, що з четверга в Україні настане значне похолодання. Найбільше воно відчуватиметься у Вінницькій, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській та Дніпропетровській областях, де нічні температури впадуть до 0-3 градусів нижче нуля.

У Києві очікують перші заморозки вже з 17 жовтня, попереджають про можливі складнощі для транспорту та рекомендують мешканцям утеплюватися. Крім того, оголошено другий (помаранчевий) рівень небезпеки через погодні умови. Особливо радять утриматися від походів у гори, де холод та несприятливі умови можуть створити небезпеку для туристів.

Синоптикиня Наталія Діденко також підтверджує: нічні заморозки стануть звичним явищем для більшості регіонів України. Температура коливатиметься між 0 та -3 градусами вночі, а вдень досягатиме +9…+12 градусів. На Закарпатті можливі більш приємні +16 градусів.

Хоча на півночі й очікується періодичний дощ і прохолода, у центрі країни ситуація буде більш стабільною. Діденко додає: «На більшій частині країни буде сухо й навіть сонячно, хоча холод продовжуватиме підтискати». У Києві, за прогнозами, зберігатиметься волога погода з періодичними дощами до середини тижня, а вночі температура може впасти до +3 градусів, вдень не перевищуючи +10.

Романчук Микола

Recent Posts

Новий формат сповіщень від ТЦК: де може чекати сюрприз

Останнім часом зростає кількість випадків, коли військовозобов'язані громадяни отримують повістки на електронну пошту від ТЦК.…

3 хв. ago

50 прокурорів Хмельниччини оформили «інвалідність» з допомогою голови МСЕК Крупи

Ось вам історія, яка могла б стати сценарієм для найгіршого антикорупційного фільму, але це реальність…

6 хв. ago

Кому 6, а кому 12 грн за кВт/годину: депутат розкрив сценарій підвищення тарифів на світло

Готуйте гаманці, бо чергове підвищення тарифів на електроенергію не за горами. Голова підкомітету з питань…

12 хв. ago

Провал плану перемоги стане Голгофою для Зеленського, – експерт

У разі, якщо план перемоги не спрацює, президент Володимир Зеленський понесе катастрофічну для себе політичну відповідальність. Про…

24 хв. ago

Закон про підвищення податків неконституційний, – Южаніна

Народна депутатка з фракції "Європейська Солідарність" Ніна Южаніна  закликала президента накласти вето на закон про…

27 хв. ago

Топ 5 політиків, яким українці довіряють найменше

Згідно з останніми даними соціологічного опитування, проведеного Центром Разумкова, рівень недовіри до деяких українських політиків…

32 хв. ago