Categories: Погода

Погода готує сюрприз: синоптики попередили про новий циклон і холоднечу

З 15 жовтня на території України очікується зміна погоди. Вітри з північних широт принесуть холодне повітря, що створить умови для нічних заморозків у деяких регіонах. Синоптикиня Українського гідрометеорологічного центру Наталія Птуха поділилася прогнозом і попередила, що температурні коливання у жовтні стануть нормою.

Згідно з прогнозами, найближчі дні будуть прохолодними. Вдень температура у більшості регіонів коливатиметься від +6 до +13 градусів, на Закарпатті та півдні країни може бути трохи тепліше — до +15. Але опади ще затримаються — 15 і 16 жовтня очікується дощ через залишкові атмосферні фронти.

Справжні зміни почнуться з 17 жовтня. На цей період синоптики прогнозують стабілізацію атмосферного тиску і прихід сухої погоди. Високий тиск забезпечить відсутність вітру та поступове прояснення. Однак це означатиме також і нічні заморозки, особливо в північних і центральних регіонах.

Птуха зазначила: «Удень стане комфортніше, бо зменшиться вітер. Проте ночами з’являться заморозки». До кінця тижня в Україні переважатиме суха погода, яка протримається на початку наступного тижня.

Тим часом у Державній службі з надзвичайних ситуацій попереджають, що з четверга в Україні настане значне похолодання. Найбільше воно відчуватиметься у Вінницькій, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській та Дніпропетровській областях, де нічні температури впадуть до 0-3 градусів нижче нуля.

У Києві очікують перші заморозки вже з 17 жовтня, попереджають про можливі складнощі для транспорту та рекомендують мешканцям утеплюватися. Крім того, оголошено другий (помаранчевий) рівень небезпеки через погодні умови. Особливо радять утриматися від походів у гори, де холод та несприятливі умови можуть створити небезпеку для туристів.

Синоптикиня Наталія Діденко також підтверджує: нічні заморозки стануть звичним явищем для більшості регіонів України. Температура коливатиметься між 0 та -3 градусами вночі, а вдень досягатиме +9…+12 градусів. На Закарпатті можливі більш приємні +16 градусів.

Хоча на півночі й очікується періодичний дощ і прохолода, у центрі країни ситуація буде більш стабільною. Діденко додає: «На більшій частині країни буде сухо й навіть сонячно, хоча холод продовжуватиме підтискати». У Києві, за прогнозами, зберігатиметься волога погода з періодичними дощами до середини тижня, а вночі температура може впасти до +3 градусів, вдень не перевищуючи +10.

Романчук Микола

Recent Posts

Уже немодно: зіркова стилістка назвала джинси, які стали антитрендами у 2024 році

Комфорт і стильний баланс — основа сучасної моди, і в 2024 році деякі тренди джинсів…

12 секунд ago

Рейтинг летить в прірву: скільки українців зараз довіряють Зеленському

Центр Разумкова з 20 по 26 вересня 2024 року провів опитування щодо того, яким політикам,…

14 хв. ago

Вижити не можливо: майже половина українців отримує пенсію менше ніж 100 доларів

В Україні станом на 1 жовтня нараховується 10,34 мільйона пенсіонерів. 43% літніх людей в Україні…

21 хв. ago

Новий рекорд: названо найшвидший “‎бюджетний”‎ серійний автомобіль

Chevrolet Corvette ZR1 встановив рекорд швидкості для сучасних серійних авто дешевше 1 млн доларів, ставши…

32 хв. ago

Мобілізація чоловіків 50+: два винятки, коли призов неминучий

В Україні оновлено умови мобілізації для чоловіків віком від 50 років. Ця категорія громадян зазвичай…

36 хв. ago

Важкохвора Кейт Міддлтон зробила емоційну заяву (фото)

Кейт Міддлтон поділилася емоційною заявою. Своє звернення принцеса Уельська залишила в Instagram. Напередодні дружина принца Вільяма написала…

45 хв. ago