Categories: Погода

До України сунуть заморозки: коли чекати та як зміниться погода цього тижня

Україну вже цього тижня очікує суттєве похолодання, коли в нічні години заморозки можуть бути помітні не тільки на ґрунті, але й у повітрі. Хоча вдень погода залишатиметься порівняно теплою, нічна температура різко впаде. Про це в коментарі УНІАН повідомила синоптикиня Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

З її слів, синоптична ситуація змінюється, і на Україну насувається холодніша повітряна маса. Перші заморозки очікуються в ніч проти 16 жовтня в західних областях, а вже вночі проти 17-го і 18-го жовтня вони можуть охопити більшість регіонів країни, за винятком південних і східних областей.

«Заморозки очікуємо не тільки на ґрунті, а подекуди й у повітрі, що свідчить про проникнення досить прохолодної повітряної маси», — зазначила Птуха.

Температурні показники

Проте денні температури залишатимуться відносно стабільними, з максимумом до +12°C. Найпрохолоднішими будуть Карпати, де в нічний час 16-17 жовтня температура може опускатися до 0-3°C, а вдень очікується близько +4-9°C.

«Карпатські високогір’я традиційно залишаються найхолоднішим регіоном», — додала синоптикиня.

Як змінюватиметься погода

У другій половині тижня заморозки можуть охопити не тільки західні, але й центральні та північні області країни. Втім, уже після 19 жовтня антициклон поступово слабшатиме, і в Україну почне надходити тепліша повітряна маса. Це призведе до підвищення температури та відступу нічних заморозків.

«Від 20 жовтня, хоч нічні температури й залишатимуться на рівні +2-8°C, заморозки вже відступлять», — зазначила Наталія Птуха.

Отже, цього тижня українці повинні бути готові до різкого похолодання вночі, хоча вдень погода залишатиметься доволі комфортною.

Романчук Микола

Recent Posts

Провал Бреда Пітта потішив Анджеліну Джолі, і їй ніколи не подобалася його дружба з Джорджем Клуні

Володарка «Оскара» зосередилася на своїй роботі та проводить час з кількома дітьми після відмови від позову, в…

7 хв. ago

Тотальний контроль українців буде жорсткішим: НБУ готує нові обмеження на банківські перекази

Українці знову під прицілом фінансових регуляторів. Національний банк України вирішив, що поточного контролю недостатньо, і…

16 хв. ago

Кістки і закривавлений хвіст: маги з багатоповерхівки лякають сусідів у Києві

У Дніпровському районі Києва звичайний багатоповерховий будинок перетворився на центр містичної напруги. Місцеві жителі живуть…

26 хв. ago

При низькій температурі відключатимуть світло на 10-12 годин: коли настане момент повернення графіків

Українців попереджали про те, що з настанням холодів графіки відключень світла можуть повернутися. Найближчими днями…

35 хв. ago

Третина інтернет-провайдерів в Україні припинила роботу: які причини

З 1 жовтня українському малому бізнесу у сфері інтернет-доступу заборонено працювати по спрощеній системі оподаткування.…

44 хв. ago

Бояться зростання податків та девальвації: український бізнес масово виводить кошти з банків

Український бізнес панікує, і не без причин. За даними Нацбанку, у вересні обсяг коштів на…

52 хв. ago