Categories: Погода

Два антициклони сунуть на Україну: що буде з погодою – прогноз з 16 по 22 вересня

Цього тижня, з 16 по 22 вересня, погодні умови в нашій країні визначатимуться впливом антициклонів. Синоптики прогнозують, що у першій половині тижня виступ східноєвропейського антициклону забезпечить аномально теплу, подекуди спекотну погоду. Наші пращури помітили, якщо багато павуків на бабине літо – до ясної осені та холодної зими.

Синоптики в Укргідрометцентрі повідомили, що у другій половині тижня на Україну вже впливатиме гребінь скандинавського антициклону з північного заходу, тому температура повітря знизиться на 3-6°С, але опадів, як і раніше, не очікується. І лише місцями на півдні країни, а також у західній частині на початку тижня можливі невеликі дощі, часом із грозами. На Слобожанщині та місцями у центральних регіонах збережеться сильна посуха, а також надзвичайно високий рівень пожежної небезпеки.

  • У понеділок, 16 вересня, на більшій частині території країни без опадів, лише на крайньому заході, а також на Одещині та у Криму очікуються дощі, місцями з грозами. Вітер східний, 7-12 м/с, у південних, центральних та східних областях вдень пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі становитиме +13…+18°С, на півдні до +21°С; вдень +24…+29°С, на Прикарпатті та Закарпатті +16…+21°С.
  • У вівторок, 17 вересня, в Україні без опадів. Лише вдень місцями у Криму, Одеській області та у Приазов’ї можливі невеликі дощі. Вітер східний, 7-12 м/с, у східних та південних областях вдень окремі пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі +13…+18°С, на півдні до +21°С; вдень +24…+29°С, у Карпатах та на Закарпатті +18…+23°С.
  • У середу, 18 вересня, у південних, вдень також місцями у центральних та західних регіонах пройдуть невеликі короткочасні дощі, можливі грози. На решті території країни без опадів. Вітер східний, 7-12 м/с, на півдні окремі пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі +12…+17°С, у центральних та південних областях до +21°С; вдень +23…+28°С, на південному заході +18…+23°С.
  • У четвер, 19 вересня, на всій території України очікується сонячна та суха погода, без опадів. Вітер північно-східний, 7-12 м/с, на півдні країни пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі +11…+16°С, на сході та у Карпатах +7…+12°С, на узбережжі морів до +20°С; вдень +23…+28°С.
  • У п’ятницю, 20 вересня, утримається малохмарна та суха погода по всій території України. Вітер північний/північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +9…+14°С, на узбережжі морів до +16…+18°С; вдень +23…+28°С.
  • У суботу, 21 вересня, під впливом антициклону по всій Україні очікується сонячна погода, без опадів. Вітер північний/північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +10…+15 °С, на узбережжі морів до +16…+18°С; вдень +23…+28°С.
  • У неділю, 22 вересня, утримається малохмарна та суха погода по всій території України. Вітер північний, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +10…+15°С, на узбережжі морів до +16…+18°С; вдень +23…+28°С.

Народні прикмети з 16 по 22 вересня

  • Якщо багато павутини і шпаки не поспішають відлітати, то осінь порадує погодою.
  • Побачив дві або три веселки – збирайся в ліс по гриби.
  • Якщо цього місяця на дубах буде багато жолудів, то очікуй і багато снігу перед Різдвом.
  • Якщо місяць рогами догори – буде гарна погода кілька днів, а може, й увесь місяць, а якщо донизу рогами – довго буде похмуро і непогідно.
  • Вітер, що дме цього дня з півдня, обіцяє гарний урожай вівса.
Романчук Микола

Recent Posts

“Укрпошта” отримала перші 6000 повісток в електронному вигляді: як обирають адресатів

В Україні вперше відбувся централізований обмін повістками в електронному вигляді, в межах якого на сервери…

48 секунд ago

У Європі з’явилася перша країна, де електромобілів більше, ніж бензинових авто

У Норвегії оголосили, що кількість електромобілів на дорогах країни перевищила кількість бензинових авто. У цій…

9 хв. ago

У військовій історії такого ще не було: вибухи БК у Тверській області призвели до землетрусу

В світовій військовій історії ще не було випадків, коли влучання по складу БК, детонація і…

20 хв. ago

“Знищать усіх, окрім блазнів”: Безугла закликала звільнити Умєрова і Сирського

Нардепка Мар’яна Безугла закликала президента Володимира Зеленського відправити головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського та міністра оборони Рустема Умєрова…

29 хв. ago

Один з найбагатших музикантів світу арештований у США без права внесення застави

Американський репер, музичний продюсер й актор P. Diddy (справжнє ім'я – Шон Комбз), якого на…

37 хв. ago

Німеччину атакують комахи-чужинці: вони перегризають кабелі та знищують паркани

На півдні Німеччини швидко поширюється інвазивний вид мурах Tapinoma magnum, який у природі мешкає у…

44 хв. ago