Categories: Погода

Три дні пекельного пекла: Україну накриває пік спеки – палити буде нещадно

Синоптики попереджають про надзвичайну спеку, яка накриє більшість регіонів України з 14 по 17 липня. Температура повітря підніметься до +40 градусів, що створить складні умови для життя і роботи. Лише 18 липня очікується тимчасове зниження температури, яке, проте, не торкнеться всієї території країни.

Про це повідомляє Телеграм – канал ТСН.

Синоптикиня Наталка Діденко розповіла, що під час цього періоду жителям країни слід бути особливо обережними і дотримуватися заходів безпеки. Надмірна спека може вплинути на здоров’я людей, викликати перегрів, зневоднення та інші негативні наслідки. Особливо це стосується дітей, літніх людей та осіб з хронічними захворюваннями.

  • Південь, Центр та Схід: в цих регіонах температура буде найбільш екстремальною. Очікується, що повітря прогріється до +40 градусів і навіть вище. Особливо гаряче буде в Миколаївській, Одеській, Херсонській та Дніпропетровській областях.
  • Західні області: тут ситуація буде дещо кращою. З 16 липня спека поступово почне знижуватися. Можливі короткочасні дощі та зниження температури до більш комфортних +25-30 градусів.
  • Житомирщина, Київщина (включно з Києвом) та Чернігівщина: у цих регіонах послаблення спеки очікується з 18 липня. До цього часу температура буде триматися на рівні +35-37 градусів.
Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

1 годину ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

1 годину ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

1 годину ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago