Categories: Погода

В Україні очікується мороз і мокрий сніг: прогноз погоди на наступний тиждень

Якщо ви думали, що осінь вирішила побавитися в літо, то приготуйтеся до різкого пробудження. Синоптики попереджають: вже наступного тижня Україна зануриться в холодні обійми морозу та мокрого снігу. Так, саме так — мокрого снігу. І це не жарт.

За даними Укргідрометцентру, найхолодніше буде в північних та західних областях, де температура знизиться до мінус 2-3 градусів. А в Карпатах, як завжди, природа вирішила додати драматизму — там очікується мокрий сніг. Тож, якщо планували похід у гори, може варто переосмислити свої життєві рішення.

Наприкінці наступного тижня синоптики прогнозують значне зниження нічних температур у деяких регіонах країни. У понеділок, 14 жовтня, дощі очікуються в західних областях, а також місцями на півночі та сході. Решта країни може поки що зітхнути з полегшенням — дощів не передбачається. Але не поспішайте радіти, адже денна температура буде коливатися між 8 і 13 градусами тепла, а вночі — від 3 до 8 градусів вище нуля. Тобто, не забувайте теплі шкарпетки.

Південь України ще тримається, демонструючи температуру від 14 до 19 градусів удень. Можливо, це останній шанс насолодитися відносним теплом, перш ніж холод остаточно захопить країну.

Особливу увагу варто звернути на Карпати, де синоптики прогнозують зниження температури до мінус 1 градуса. І, так, мокрий сніг вночі — це не просто слова, а реальність, яка наближається.

Отже, якщо ви ще не дістали з шафи свої зимові куртки і не знайшли другу рукавичку, зараз саме час це зробити. Погода вирішила нагадати нам, що осінь — це не тільки золоті листя, але й холод, дощі та мокрий сніг. Приготуйтеся до погодних гойдалок і не забувайте, що природа завжди має в запасі кілька несподіванок.

Погода в Україні 14 жовтняФото: укргідрометцентр

У вівторок, 15 жовтня, очікуються дощі по всій території України. Середня температура вдень становитиме від 10 до 12 градусів тепла, а вночі — від 6 до 8 градусів зі знаком плюс. При цьому буде хмарно з проясненнями. На півдні країни температура буде на рівні 14-16 градусів тепла вдень.

Погода в Україні 15 жовтняФото: укргідрометцентр

У середу, 16 жовтня, також на всій території України буде хмарно з проясненнями. Синоптики прогнозують також дощі та невелике зниження температури порівняно з попереднім днем. Середня температура вдень буде на рівні 9-11 градусів тепла, а вночі — від 6 до 8 градусів зі знаком плюс.

Погода в Україні 16 жовтняФото: укргідрометцентр

У четвер, 17 жовтня, очікується сонячна погода з невеликою хмарністю майже на всій території України. Небо більше буде вкрите хмарами у східних областях. На сході та півдні місцями очікуються невеликі дощі, але на більшій частині країни їхню появу не прогнозують. Щодо температури, то в північних і західних областях України вночі очікуються заморозки. Температура знизиться до двох-трьох градусів морозу. В інших регіонах температура вночі становитиме від 4 до 8 градусів тепла. Що стосується денної температури, то в середньому вона становитиме 9-11 градусів зі знаком плюс по всій країні.

Погода в Україні 17 жовтняФото: укргідрометцентр

У п’ятницю, 18 жовтня, синоптики прогнозують, що дощів не буде по всій Україні, місцями невеликі опади можливі на сході України. Вночі також очікуються морози на півночі та заході країни. Денна температура по всій Україні має залишитися на тому самому рівні, що й днем раніше.

Погода в Україні 18 жовтняФото: укргідрометцентр
Романчук Микола

Recent Posts

Жодного вцілілого кварталу: окупанти рівняють із землею ще одне українське місто

Тривають важкі бої за Торецьк у Донецькій області, де не залишилося жодного вцілілого кварталу —…

3 хв. ago

Росіяни готують обстріл України: стало відомо, скільки літаків вже споряджено

За даними OSINT-спільноти Tracking, російські окупанти спорядили ракети Х-101 на 8 стратегічних літаках Ту-95МС, які…

6 хв. ago

Мобілізація посилиться: почнуть забирати навіть молодь та жінок

Якщо ви думали, що ситуація не може стати ще більш напруженою, подумайте ще раз. Довготривала…

19 хв. ago

У Львові водій порушив ПДР та став зіркою курйозного відео

У Львові нещодавно стався інцидент, який можна описати як суміш абсурду та безвідповідальності. В одному…

38 хв. ago

Starship Flight 5: SpaceX вперше в історії змогла посадити носій Super Heavy на стартовий майданчик

У неділю, 13 жовтня, SpaceX провела п'ятий тестовий запуск ракети Starship Flight 5 на орбіту. Він здійснювався…

1 годину ago

У Рівному 14-річний юнак тікав від поліції на викраденому Mitsubishi Pajero (відео)

Схоже, що реаліті-шоу "Життя б'є ключем" отримало нового зірку. У Рівному 14-річний підліток вирішив, що…

1 годину ago