Categories: Погода

Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз

Більшу частину України у вихідні, 14 і 15 вересня, накриють дощі. Денна температура сягатиме +26…+28 градусів.

Уночі ж стовпчики термометрів не підніматимуться вище +18. Прогноз на вихідні зробили синоптики Укргідрометцентру.

Субота для більшості регіонів нашої держави буде дощовою. Опади прогнозуються і вдень, і вночі.

Так, у західних регіонах України вдень дощитиме помірно, вночі ж очікуються значні опади. На півночі та у центрі держави, а також на Миколаївщині та Одещині синоптики 14 вересня прогнозують короткочасні дощі. У Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях – без опадів.

Денна температура у суботу переважно триматиметься на рівні +26…+28, холодніше буде у західній частині країни, там очікується +19…+21, у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській областях – до +16…+18, а на Закарпатті похолоднішає до +13…+15 градусів.

Середня нічна температура прогнозується на рівні +18…+16, на заході – на кілька градусів прохолодніше, на півдні ж до +21…+18.

Неділя, 15 вересня, принесе дощі у центральні, південні та західні регіони, опади на заході та на Одещині прогнозуються помірні, у центрі країни – переважно короткочасні.

Температура вдень коливатиметься від +16…+18 на заході (+16…+15 у Закарпатській області) до +20…+22 на Одещині та +26…+28 на території решти країни, окрім сходу, де буде приблизно на 1 градус тепліше.

Нічна температура також буде нерівномірною: від +11…+9 на заході – до +18…+16 на півночі та у центрі, а також до  +20…+18 і +21…+19 на півдні та на сході.

Нагадаємо,  раніше синоптикиня спрогнозувала, коли в Україну прийде справжня осінь. За прогнозом начальниці відділу агрометеорології Українського гідрометцентру Тетяни Адаменко, до кінця вересня у нашій державі може зберігатися практично літня погода. 

Вона додала, що циклон, який приніс похолодання на захід, прийшов із території Італії. На противагу йому, над територією Великої Британії формується антициклон, який зупинить зниження температури та дощі зі сходу нашої країни.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Гірка правда: фахівець розкрив, як українцям “замилюють очі” щодо опалення та електрики

Олег Попенко, голова союзу споживачів комунальних послуг, детально розповів про плани встановлення когенераційних установок у…

3 хв. ago

Чоловік відмовився поступитись місцем людині з інвалідністю: у мережі йому «аплодують стоячи»

Чи не в кожного досвідченого мандрівника хоча б раз у житті просили помінятися місцями. Причини можуть…

15 хв. ago

Росія сховала за кордоном мільярди доларів, які неможливо заморозити, — аналітик

Навіть всупереч міжнародним санкціям, за час повномасштабного вторгнення РФ в Україну, російським резидентам вдалося накопичити…

29 хв. ago

Ціни на оренду житла “злетіли до небес”: скільки коштує квартира у Києві, Львові та Дніпрі

Бум на житло в Україні. Вартість оренди суттєво зросла разом із попитом. Окрім початку навчального року,…

41 хв. ago

У РФ у районі золотовидобувної ділянки розбився вертоліт з бізнесменами: подробиці (фото)

У Амурській області Росії сталася авіакатастрофа за участю легкого багатоцільового гелікоптера Robinson R66. Це сталося…

51 хв. ago

“Послам приготуватися?”: Безугла проситься до комітету Ради з зовнішньої політики

Народна депутатка Мар'яна Безугла написала заяву про звільнення з посади заступника голови Комітету з питань нацбезпеки, оборони…

1 годину ago