Categories: Погода

Нова хвиля африканського повітря: синоптики розповіли, коли Україну накриє спека до +43

В Україну найближчими днями може повернутися аномальна спека. Стовпчики термометрів можуть піднятися до 43 градусів тепла. Про це свідчать дані з радара погодних умов Ventusky.

Температура повітря, згідно з прогнозом, почне підніматися вже з п’ятниці, 16 серпня. Цього дня очікується від 30 до 36 градусів тепла.

З наступного тижня, 19 серпня, спекотна погода збережеться і в середньому очікується +30…+36 градусів, а в деяких регіонах і зовсім від +38 до +40 градусів. Наступного дня аномальне тепло пошириться більшою кількістю регіонів.

Синоптики розповіли, коли в Україну повернеться аномальна спека Фото: ventusky.com

Із середи, 21 серпня, у західних областях спека почне спадати. У фіолетовій зоні буде від +30°C до +35 °C, згідно з прогнозом, а в коричневій — стовпчик термометра підніметься до +39°C-43 °C.

Синоптики розповіли, коли в Україну повернеться аномальна спека Фото: ventusky.com

А ось начальниця відділу метеопрогнозів “Укргідрометцентру” Наталя Голеня в коментарі “РБК-Україна” розповіла, що в другій половині поточного тижня почнеться нова хвиля тепла африканського походження.

До 15 серпня Україною поширюватиметься прохолодне повітря з північного заходу, зі Скандинавії та Балтійського моря, але підвищеного тиску опадів не передбачається.

Вночі в найближчі 2 дні буде прохолодно — +9…+15 у більшості регіонів і від 12 до 17 градусів тепла на півдні. З четверга потоки почнуть змінюватися і тепле повітря африканського походження домінуватиме.

“Буде підвищення температури вночі до 13-19 градусів, на півдні до 22 градусів. Денна температура також із 15 серпня підвищиться в південних і більшості західних областей до 30-32 градусів. А 16-17 серпня на півдні та Закарпатті потеплішає до 35 градусів, на решті території — близько 30-33 градусів… Осінь поки що не видно”, — заявила Наталія Голеня.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

2 години ago