Categories: Погода

Коли в Україну повернеться тепло: синоптик назвав дату довгоочікуваного потепління

Після надзвичайно теплого квітня в Україні травень погодою не радує, проте уже зовсім скоро довгоочікуване тепло повернеться – з 17 травня стовпчики термометрів злетять.

Про це заявив кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич, інформує “meteoprog.com”.

Так, за його словами, з п’ятниці, 17 травня вночі на крайньому сході, а також вдень подекуди на Лівобережжі України та на Закарпатті пройдуть невеликі короткочасні дощі. На інших територіях України опадів не передбачається. Вітер очікується зі змінними напрямків, зі швидкістю 3 – 8 м/с, а на заході – 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі становитиме +3…+8 °С, а вдень стовпчики термометрів підіймуться до +16…+21 °С.

У суботу, 18 травня, у західних, північних та Одеській областях очікуються дощі, тоді як на інших територіях країни опадів практично не передбачається. Вітер буде дмухати з різних напрямків зі швидкістю 3-8 м/с. Ночі будуть прохолодними з температурою повітря +5…+10 °C, а вдень буде тепліше – від +16 до +21 °C, проте у західних областях денна температура може варіюватися від +12 до +17 °C.

У неділю, 19 травня, в північних та східних областях передбачаються короткочасні дощі з грозами, тоді як у решті регіонів країни опадів майже не очікується. Очікується вітер змінних напрямків зі швидкістю 3 – 8 м/с. Температура повітря протягом ночі буде від +7 до +12 °C, а вдень підніметься до +18…+23 °C.

Ольга Степанова

Recent Posts

ТОП-4 фрази людей із низькою самооцінкою

Часто людей цікавить, як виглядає занижена самооцінка - тобто як розпізнати особистість, яка має таку…

3 години ago

РФ на законодавчому рівні забороняє книги з історії України

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров заявив, що Росія на законодавчому рівні забороняє книги про українську…

3 години ago

Водіїв почнуть примусово доставляти до ТЦК

В Україні з 16 липня 2024 року набувають чинності нові положення закону про мобілізацію та…

3 години ago

ШІ спричинить глобальний світовий блекаут за три роки

Технологічні експерти та аналітики передбачають: протягом найближчих трьох років штучний інтелект споживатиме більше енергії, ніж велика європейська…

3 години ago

ISW: Цей удар допоміг зупинити наступ росіян

ЗСУ зможуть зірвати масштабні наступальні операції окупантів, якщо західні союзники України дозволять бити військовими об'єктами…

3 години ago

Скільки українців оновили свої військово-облікові дані

Станом на 7 липня 2024 року майже 3,2 млн українців оновили свої військово-облікові дані.

4 години ago