Categories: Погода

Україну очікує суттєве похолодання: синоптики обіцяють вітер і морози

В Україні відчутна зміна погоди відбудеться вже за кілька днів. Південні повітряні потоки зміняться на північно-західні і далі будуть переходити навіть у північно-східні. Саме ці потоки і принесуть суттєве похолодання.

Про це розповіла NV представниця “Укргідрометцентру” Наталія Птуха.

“Найінтенсивніший мороз очікується 17 лютого: −8-14° на північному сході у нічні години”, – наголосила синоптикиня.

У середу, 14 лютого, упродовж доби температура повітря становитиме +1-7°. Втім, на півдні та сході буде  дещо тепліше – 8-13° тепла. 14−15 лютого, крім заходу та сходу, в країні можливий невеликий дощ, а у центральних та північних областях – навіть з мокрим снігом.

Від четверга, 15 лютого, в Україні очікується зниження температури в середньому на 4-7 градусів у порівнянні з попередніми градаціями, наголошує Птуха. Так, 16 лютого нічна температура у східних та північних областях опуститься до -5-11°, а 17 лютого на півночі та північному сході – до 14° морозу, а вдень буде 2-8° морозу.

“На решті території у цей час температура також знизиться, але не настільки: вночі 0-6° морозу, 17 лютого до похолодання ще центральні області приєднаються – тут -3-9° може бути вночі, а в денні години від -4° до +2°”, – розповіла метеорологиня.

Сильні морози не зачеплять більшість західних областей та крайній південь країни: вдень наприкінці тижня очікується +1-7°.

У п’ятницю, 16 лютого на півночі та в центрі  йтиме невеликий сніг, на півдні – мокрий сніг з дощем, а решта території без істотних опадів. 

Вже після вихідних очікується послаблення морозів: температура може підвищитись до “плюсових” значень або принаймні до нуля. 

У Києві та області 14 лютого невеликий дощ, вдень та вночі +3-5°. 15 лютого в регіоні – невеликий дощ з мокрим снігом, а температура впродовж доби становитиме близько 0°. 16 лютого в регіоні ще сніжитиме, температура 3-5° морозу. Вже 17 лютого в області – без істотних опадів, температура вночі -5-7°, а вдень -1-3°.

Нагадаємо, синоптик Ігор Кібальчич попередив про різку зміну погоди. Похолодання розпочнеться з північних та східних областей, а найменше торкнеться західної частини та Одеської області. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

10 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

19 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

26 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

31 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

37 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

48 хв. ago