Categories: Погода

В Україну знову повернеться тепло: синоптики прогнозують чергове “бабине літо”

Українці, приготуйтеся знову заховати теплі куртки: попри очікуване похолодання із заморозками, тепло вирішило ще раз нагадати про себе. Вже за тиждень стовпчики термометрів почнуть повзти вгору, повертаючись до більш комфортних позначок.

Це потепління можна умовно назвати “бабиним літом”, хоча й не всюди. Про це OBOZ.UA розповіла начальниця відділу агрометеорології Українського гідрометцентру Тетяна Адаменко.

“Є хороші новини: згідно з останніми моделями, 19 жовтня ми очікуємо підвищення температури. Сподіваємось, що так і буде”, — зазначила вона.

За її словами, тепла погода має охопити всю територію України вже за тиждень.

“До нас має прийти тепле повітря, і температура підвищиться на 3-6 градусів. Хоча прогноз потребує уточнення, тенденція саме така. Наприклад, у Києві: якщо 17 жовтня прогнозується +10°C, то 21 жовтня вже +14°C”, — пояснила Адаменко.

Вона додала, що такі температури є нормальними для другої половини осені. Однак назвати це потепління повноцінним “бабиним літом” можна лише частково.

“Україна — країна неоднорідна, умови скрізь різні. На заході очікуються заморозки, суттєве похолодання з денними температурами +4…+6°C, а якщо 20 жовтня буде +15…+20°C, то це вже можна вважати “бабиним літом”. У східних областях заморозків поки не прогнозується, і сильного похолодання теж немає. Відповідно, і “бабиного літа” там не буде”, — зазначила синоптикиня.

Романчук Микола

Recent Posts

Доба з холодильником в океані під час урагану: історії дивовижного порятунку (відео)

В одного з чоловіків на західному узбережжі Флориди зламалося рибальське судно за кілька годин до…

7 хв. ago

Пенсію більше не побачите: кому із літніх українців терміново треба прийти до “Ощадбанку”

Чимало українців дуже здивувалися новиною, що деяким пенсіонерам для отримання пенсії потрібно проходити обов'язкову верифікацію.…

15 хв. ago

Роботи-пилососи з Китаю раптово стали ганятися за господарями і лаятися матом

Роботи-пилососи китайського бренду Ecovacs почали переслідувати господарів та їхніх улюбленців, нецензурно висловлюватися і вигукувати расистські образи. З…

24 хв. ago

Без долара, але з рублями: РФ хоче створити систему міжнародних платежів на базі БРІКС

Росія прагне створити нову систему міжнародних банківських платежів на базі блоку БРІКС, щоб обійти чинну глобальну…

33 хв. ago

У Києві знищили озеро, а гроші на відновлення привласнили

У Києві колишній керівник комунального підприємства привласнив кошти на відновленні озера Синє — йому оголосили…

41 хв. ago

F-16 ЗСУ міг збити свій перший ворожий винищувач, в ISW повідомили деталі

Цього тижня у військових колах активно обговорюється інформація про можливе збиття українським винищувачем F-16 російського бомбардувальника Су-34.…

45 хв. ago