Categories: Погода

В Україну знову повернеться тепло: синоптики прогнозують чергове “бабине літо”

Українці, приготуйтеся знову заховати теплі куртки: попри очікуване похолодання із заморозками, тепло вирішило ще раз нагадати про себе. Вже за тиждень стовпчики термометрів почнуть повзти вгору, повертаючись до більш комфортних позначок.

Це потепління можна умовно назвати “бабиним літом”, хоча й не всюди. Про це OBOZ.UA розповіла начальниця відділу агрометеорології Українського гідрометцентру Тетяна Адаменко.

“Є хороші новини: згідно з останніми моделями, 19 жовтня ми очікуємо підвищення температури. Сподіваємось, що так і буде”, — зазначила вона.

За її словами, тепла погода має охопити всю територію України вже за тиждень.

“До нас має прийти тепле повітря, і температура підвищиться на 3-6 градусів. Хоча прогноз потребує уточнення, тенденція саме така. Наприклад, у Києві: якщо 17 жовтня прогнозується +10°C, то 21 жовтня вже +14°C”, — пояснила Адаменко.

Вона додала, що такі температури є нормальними для другої половини осені. Однак назвати це потепління повноцінним “бабиним літом” можна лише частково.

“Україна — країна неоднорідна, умови скрізь різні. На заході очікуються заморозки, суттєве похолодання з денними температурами +4…+6°C, а якщо 20 жовтня буде +15…+20°C, то це вже можна вважати “бабиним літом”. У східних областях заморозків поки не прогнозується, і сильного похолодання теж немає. Відповідно, і “бабиного літа” там не буде”, — зазначила синоптикиня.

Романчук Микола

Recent Posts

Яблуку ніде впасти: названо найбільш переповнені пам’ятки Європи

Франція та її столиця Париж стабільно входять до рейтингів найпопулярніших і найбажаніших серед туристів напрямків для відпочинку.…

7 хв. ago

Думав не знайдуть: поліція заарештувала серійного злодія, який ховався під ліжком (відео)

В графстві Південний Глостершир, що у Великій Британії, місцева поліція зіткнулася з комічним інцидентом. Коли…

15 хв. ago

Ходять крізь стіни і шепочуть на вухо: кінотеатр у Шотландії переслідують привиди (фото)

Місце, яке називають найбільш відвідуваним примарами кінотеатром Великої Британії, змусило своїх співробітників вкритися "мурашками" через…

27 хв. ago

Чому Путін не застосує ядерну зброю: політолог назвав три причини

Політолог Андрій Піонтковський вважає, що очільник Кремля Володимир Путін не застосує ядерну зброю. На це…

36 хв. ago

Вчені розкрили причини успадкування енергії лише від матері

Дослідження вчених з Університету Колорадо в Боулдері дозволило отримати нові дані щодо давньої загадки біології, яка стосується…

44 хв. ago

Чи буде вирішено питання демобілізації в Україні: у Раді насторожили заявою

У нинішніх умовах вимагати внесення законопроєкту про демобілізацію зі встановленням термінів служби в армії -…

1 годину ago