Categories: Погода

Спека понад 40 градусів: де буде задуха, а які регіони накриє дощем

Погода в Україні 12 липня буде дуже спекотною. Водночас синоптики попереджають про те, що три області заливатимуть грозові дощі. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

У цей день очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Синоптики Наталка Діденко попереджає про те, що в Україні буде +42 градуси. Така погода очікується на півдні. Пікові дні спеки будуть з 13 до 16 липня. Послаблення і прихід більш свіжих температур очіється з 20 липня.

Хто така Наталія Діденко

Наталія Діденко — український метеоролог, телеведуча, блогер. Працювала синоптиком в Українському Гідрометцентрі, відділі метеорологічних прогнозів. Ведуча власної авторської програми “Погода з Наталкою Діденко”, пише Вікіпедія.

Прогноз погоди в Україні на 12 липня / фото: ventusky

Погода 12 липня

В Україні 12 липня синоптики прогнозують дощі з грозами на Закарпатті, Прикарпатті та Волині. Вітер в цей день буде східний зі швидкістю 5-10 м/с.

“У більшості областей суха спекотна погода: температура вночі 20-25°, вдень сильна спека 35-39°, на Одещині, Миколаївщині та Херсонщині місцями надзвичайна спека 40-41°”, – йдеться у повідомленні.

В Україні вдарить +39

За даними meteoprog, 12 липня в Україні буде спекотна погода, але місцями дощова. Найтепліше буде в Херсонській області. Там температура повітря підвищиться до +26…+39 градусів. Найнижча температура буде у Львівській області. Там температура повітря підвищиться до +12…+32 градусів.

Прогноз погоди в Україні на 12 липня / фото: meteoprog

Погода 12 липня у Києві

У Києві 12 липня буде спека. Синоптики в цей день опадів не прогнозують. У цей день вітер буде східний зі швидкістю 5-10 м/с.

“Температура по області вночі 20-25°, вдень сильна спека 35° ; у Києві температура вночі 22-24°, вдень сильна спека 35°”, – повідомляє Укргідрометцентр.

Прогноз погоди в Україні на 12 липня / фото: meteoprog

Що таке Укргідрометцентр?

Український гідрометеорологічний центр (Укргідрометцентр) – державна установа, яка займається метеорологічними та гідрологічними спостереженнями на території України. Вона входить до складу ДСНС. Укргідрометцентр публікує дані про температуру повітря, атмосферний тиск, напрямок і силу вітру, опади, вологість повітря та інші показники. На офіційному сайті установи можна подивитися погоду в реальному часі та на кілька днів наперед. Фахівці надають дані про погоду не тільки по всій Україні, а й по кожному регіону та населеному пункту. Про це повідомляється на сайті Укргідрометцентру.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

17 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

26 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

33 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

38 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

44 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

55 хв. ago