Categories: Погода

Прогноз погоди на 13 червня. Коли в Україні закінчаться дощі

У четвер, 13 червня, в Україні буде хмарно з проясненнями. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що найближчої ночі ще також подощить в деяких областях через присутність циклону. Наші пращури помітили, якщо спів зозулі чутно – до поліпшення погоди. 

Синоптики в Укргідрометцентрі повідомляють, що вночі на Закарпатті, Прикарпатті та північному сході країни, вдень у південно-західній частині короткочасні дощі, місцями грози. На решті території без опадів. Вітер північно-західний, у західних областях з переходом на південно-східний, 5-10 м/с. Температура у південно-східній частині вночі 17-22°, вдень 27-32°. На решті території вночі 11-16°, вдень 24-29°, у західних, північних та Вінницькій областях 18-23°. На високогір’ї Карпат вночі 7-12°, вдень 12-17°.

На Київщині буде сухо та свіжо. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі 11-16°, вдень 18-23°. У Києві вночі 12-14°, вдень 21-23°.

Якою буде температура у містах України до кінця тижня:

Синоптики в Укргідрометцентрі повідомили, що можна очікувати, що потужність гроз і площа охоплення будуть значно більшими. Проте хоч і погодні процеси впродовж тижня будуть досить динамічні, сонця теж буде достатньо. Якщо дивитися на картину дощів, то більше їх очікується у західних, північних та частково у центральних регіонах. У південних областях України зберігатиметься погода без опадів, оскільки там зі східного боку надходитиме поле підвищеного тиску, що забезпечить низьку ймовірність опадів. Тобто там очікується більше сонця і менше хмарності. У цих регіонах зберігається високий рівень пожежної небезпеки.

  • У четвер, 13 червня, на більшій частині території України прогнозуються короткочасні дощі та грози. Температура вдень коливатиметься в межах +17-25°C, вночі +11-16°C.
  • У п’ятницю, 14 червня, у більшості областей пройдуть дощі з грозами. Температура повітря вночі +13-18°С, вдень +17-24°С. На сході країни буде тепліше: температура вночі до +21°С, вдень до +29°С.
  • У суботу, 15 червня, також прогнозуються короткочасні дощі та грози. Температура вночі в західних областях +11-17°C, вдень +18-26°C.
  • У неділю, 16 червня, в Україні переважно без опадів. Температура вночі +15-21°C, вдень на півдні та сході країни +24-30°C. На решті території температура коливатиметься в межах 22-28°C.
Ольга Степанова

Recent Posts

Пенсія у 63 роки: що потрібно знати про терміни звернення за виплатами

Пенсійний фонд України відповів на питання, що часто ставиться, про призначення пенсії за віком. Про…

5 хв. ago

Режим сну Меган Маркл і Кейт Міддлтон: які звички приховують королівські сім’ї

Створення оптимального режиму сну має вирішальне значення для забезпечення повноцінного відпочинку. У сучасному світі технологій…

17 хв. ago

Повістки поштою: куди надсилатимуть людям без держреєстрації

Навіть якщо військовозобов’язаний громадянин не має державної реєстрації, це не звільняє його від процесу загальної мобілізації в…

24 хв. ago

На пенсію із повними кишенями грошей: українці можуть отримати одразу 10 окладів

Скористатися можливістю та отримати одразу 10 окладів перед виходом на пенсію можуть працівники державних та…

26 хв. ago

25-річна блондинка всього за тиждень переспала із сотнею студентів та їхніми батьками: рекорд побито

Актриса "кіно для дорослих", 25-річна блондинка Бонні Блу з Великобританії з початку 2024 року набула…

38 хв. ago

Король Чарльз змінює харчові звички: в обідньому меню з’явилося авокадо

Король Великої Британії Чарльз III, відомий своїм щільним графіком і звичкою пропускати обід, почав вносити…

39 хв. ago