Categories: Погода

Погода в Україні у середу, 12 червня: прогноз від синоптиків

Погода в Україні в середу, 12 червня буде хмарною із проясненнями. Очікуються короткочасні дощі, грози, у північних, Вінницькій, Черкаській областях значні дощі, у південних, східних та більшості центральних областей удень подекуди град та шквали 15–20 м/с. Уночі у південно-східній частині та вдень у більшості західних областей без опадів.

Про це повідомили в Українському гідрометеорологічному центрі.

Яка погода буде в Україні 12 червня

Піденно-західний із переходом на північно-західний вітер дутиме зі швидкістю 7–12 м/с.

Температура у західних областях вночі +11…+16 °С, а вдень +18…+23 °С. На решті території вночі +14…+19 °С, удень +20…+25 °С. У східних, південних областях +25…+30 °С. У Криму до +34 °С.

На Київщині температура вночі становитиме +14…+19 °С, а вдень +20…+25 °С. У Києві вночі буде +16…+18 °С, а вдень +21…+23 °С. Очікується хмарна із проясненнями погода, значні дощі та грози. Південно-західний із переходом на північно-західний вітер дутиме зі швидкістю 7–12 м/с. Через грози та дощі очікується I (жовтий) рівень небезпечності.

Попередження про небезпечні гідрологічні явища

У зв’язку з очiкуваними значними дощами на лiвих притоках Днiстра (Тернопiльська, Хмельницька, Вiнницька області) очiкується пiдвищення рiвнiв води на 0,2–0,7 метра над поточними вiдмiтками. Без негативних наслідків. У мiсцях проходження локальних iнтенсивних дощiв можливе формування значного мiсцевого стоку.

Унаслідок спустошення Каховського водосховища та входження ріки Дніпро у старе природне русло рівні води значно нижчі за відмітки водозаборів у Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях (ІІІ рівень небезпеки — коричневий).

Попередження про небезпечні метеорологічні явища

У більшості областей грози. У північних, Вінницькій та Черкаській областях значні дощі. Удень у центральних, південних та східних областях місцями град та шквали 15–20 м/с. Очікується I (жовтий) рівень небезпечності.

Попередження про пожежну небезпеку

У Криму, східних, Дніпропетровськй, Запорізькій, Херсонській, Полтавській та Миколаївській областях переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Прогноз погоди від Наталки Діденко

За прогнозом народної синоптикині, у середу, 12 червня, задуха з високою температурою повітря почне відступати з України.

Задуха з високою температурою повітря почне з України відступати. На заході буде +17…+22 °С. На півночі +20…+24 °С. У центральних областях України температура буде різною: у Вінницькій області +22…+24 °С, у Черкаській області +24…+27 °С, у Полтавській області +26…+29 °С, у Кропивницькому з районами +25…+28 °С, у Дніпропетровській області до +30 °С. У південній частині +30…+33 °С, в Одеській області +28…+30 °С. На сході України затримається спека від +30 °С до +34 °С.

Грозові зливи пройдуть в Україні в середу повсюди, проте місцями та періодично. В окремих районах можливі град та шквали.

У денні години антициклон Yogi із заходу Європи зсуне атмосферні фронти східніше. Через це в західній частині України дощів удень не буде, а от уночі ще дощитиме.

У Києві очікуються дощ та грози, місцями під гроз град та шквали. Також ймовірні сильні зливи, тому можуть виникнути підтоплення вулиць у місцях недостатньо почищених стоків та надлишку заасфальтованої території. Температура повітря знизиться, буде лише +19…+21 °С.

Раніше Наталка Діденко зазначала, що протягом доби 12 червня стовпчики термометрів в Україні коливатимуться в межах +17…+34 °С. Найбільш спекотно буде на сході.

Ольга Степанова

Recent Posts

Біля залізниці: у Бєлгороді стався вибух, над містом здіймається дим

Увечері 1 липня жителі Бєлгорода почули гучний вибух на західній околиці міста. Перед цим місцева влада…

3 хв. ago

В Україні з 1 липня подорожчає бензин: водіям повідомили про зміну цін на пальне

В Україні з 1 липня зросте вартість бензину. Це пов'язано із підвищенням акцизу. Стало відомо,…

12 хв. ago

Посилення мобілізації: чи матимуть ТЦК доступ до рахунків українців

Президент України Володимир Зеленський ухвалив зміни до законопроєкту No 11143 про реєстр призовників, військовозобов’язаних і…

14 хв. ago

100-річний українець встановив три світові рекорди (фото)

100-річний Георгій Чижевський з Вознесенська, що на Миколаївщині, став переможцем літнього Чемпіонату України з плавання…

17 хв. ago

В Лондоні коні гвардійців знову втекли: один потрапив під колеса авто

У Лондоні коні Домашнього кавалерійського кінного полку проводили планові навчання під керуванням п'ятьох солдатів. Але…

20 хв. ago

Долар по 54 грн: на Україну чекає валютний стрес – названа дата

Як прогнозується, до кінця поточного року в Україні курс долара зросте до 41 гривні, а до 2029…

28 хв. ago