Погода

Прогноз погоди на вихідні 12–13 жовтня: готуємо парасольки та теплі речі

Що ж, схоже, літо остаточно попрощалося з нами. За даними Sinoptik.ua, у більшості регіонів погода на вихідних буде прохолодною і дощовою, а подекуди знадобляться навіть шарфи і пальта.

Погода в суботу 12 жовтня

Готуйте парасольки! У суботу сильні дощі очікуються в Київській, Чернігівській і центральних областях, невеликі дощі пройдуть у Полтавській, Житомирській, Вінницькій, Запорізькій та Дніпропетровській областях. Мешканцям південних областей взагалі краще провести вихідний удома — регіон накриють зливи з грозами.

Найтепліше буде на сході та південному сході — тут термометри покажуть +20…+22 °С. На півдні та в центрі країни буде прохолодніше — +14…+17 °С, а вранці та ввечері вже не варто виходити на вулицю без куртки. Зовсім жовтневою буде погода на заході України, де середня денна температура становитиме +11…+13 °С.

Через незначну магнітну бурю метеочутливим людям краще провести день у спокійній домашній обстановці.

Погода в неділю 13 жовтня

У неділю негода накриє усі східні та південно-східні регіони, а також Херсонську, Миколаївську, Київську, Черкаську та Кіровоградську області. Тут практично весь день дощитиме, так що краще провести день з близькими вдома. Ну а якщо зберетеся на вулицю, одягайтеся тепліше — по всій Україні суттєво похолодає.

На півдні, в Чернівецькій області та на Закарпатті стовпчики термометрів піднімуться до +14…+17 °С, у Сумській і Чернігівській областях — лише до +9…+11 °С, а на решті території країни — до +11…+14 °С.

Погода в понеділок 14 жовтня

Новий тиждень розпочнеться з дощів по всій Україні. Втім, ви можете поліпшити похмурий понеділок візитом до найближчої кондитерської! Цього дня у світі відзначають день народження Вінні-Пуха, то чому б не потішити себе шматочком медовика з чашечкою гарячого чаю чи какао? Тим більше, що погода на початку тижня буде не лише похмурою, а й прохолодною. Так, на півдні та південному сході повітря прогріється всього до +13…+15 °С, у центрі та заході очікується +10…+13 °С, на решті території країни — +8…+11 °С.

Народні прикмети та вірування

Якщо в ніч на 12 жовтня небо було чистим і зоряним, наші предки сподівалися на суху осінь. Якщо до цього часу з вишень не опадало листя, незабаром чекали на перший сніг. Грім цього дня віщував м’яку безсніжну зиму.

Якщо 13 жовтня бачили мух і комарів, ще чекали на теплі дні. А якщо зустрічали білку чи ворону, що запасала горіхи, готувалися до похолодання найближчим часом.

Ольга Степанова

Recent Posts

Як череп людини. Супутник зробив моторошне фото Флориди та урагану “Мілтон” з космосу | Наука Обоз

Супутник зробив моторошне фото урагану "Мілтон". На знімку з космосу потужні потоки вітру набувають форми людського черепа перед…

3 хв. ago

В Україні різко зростуть ціни на косметику. “Щоки будуть натирати буряком”, – сміються в мережі

В Україні ціни на косметику вітчизняних виробників зростуть на 20-50%. Причиною цього стане гармонізація з…

11 хв. ago

Яка сума максимальної пенсії в Україні та чи зміниться вона до кінця року

В Україні є мінімальний та максимальний розмір пенсійних виплат. Останнє нарахування до кінця 2024 року…

20 хв. ago

Fox News назвав план перемоги Зеленського “програшною авантюрою”

Американський канал Fox News називає план перемоги президента України Володимира Зеленського "програшною авантюрою". Автор статті,…

29 хв. ago

“Світ чокнувся”: у центрі Львова квадробер налякав собаку, курйозне відео

На площі Ринок у Львові собака зіткнувся з однією з представниць руху квадроберів, який набирає популярності,…

37 хв. ago

У Києві авто влетіло в людей в ресторані. Водій заявив, що працює на «Океан Ельзи»

У Києві Mercedes влетів у людей на літньому майданчику ресторану. Водій представився членом команди гурту…

44 хв. ago