Categories: Погода

Це справжня весна: з понеділка до Києва увірветься серйозне потепління

Ще на початку 2024 року народний синоптик Володимир Деркач заявляв, що друга декада лютого характеризуватиметься частими змінами погоди і температури. За його словами, вночі будуть різкі зниження температури, а вдень буде досить помірна температура. При цьому синоптик прогнозував, що аж кінець другої декади лютого дивуватиме різким потеплінням. Здається, тепло в Україну прийшло трохи раніше.

Так, стало відомо, що у понеділок, 12 лютого, по всій Україні очікується аномально тепла погода. Подекуди тумани. Вдень пройдуть невеликі опади у вигляді дощу та мряки. Вітер південний, 5-10 м/с, у західних областях змінних напрямків, 3- 8 м/с. Температура повітря вночі становитиме +3…+8°С, вдень +6…+11°С; у південних та західних областях вночі +7…+12°С, вдень +12…+17°С.

Що ж стосується столиці України, то Київ завтра також чекає на різке потепління. У новому прогнозі Українського гідрометцентру обіцяють підвищення температури повітря на кілька градусівв порівнянні з неділею, 11 лютого, хоча ці вихідні синоптики і так порівнювали з весною.

“Температура в області вночі 2-7° тепла, вдень 7-12°. У Києві вночі 3-5° тепла, вдень 8-10°”, – таким виявиться понеділок, стверджують там.

Незважаючи на добрий прогноз, день обіцяють хмарним. Хоча тішить, що дощів синоптики не обіцяють.

Вночі та вранці знову спостерігатиметься туман, на дорогах подекуди ожеледиця – це черговий “сигнал” водіям, що слід керувати машинами обережніше.

Разом з тим, ближче до вихідних на тлі розвитку арктичного антициклону та його зміщенні у південні широти, в із північного сходу надійде морозне повітря. Таким чином, вже з п’ятниці помітно похолодає у північних, центральних та східних областях.

Так, у п’ятницю, 16 лютого, в більшості областей, окрім західної частини, очікується сніг, на півдні місцями з дощем. На дорогах північних, центральних та східних регіонів ожеледиця, сніговий накат. Вітер східний, 7-12 м/с, на сході, у Криму та Приазов’ї вдень місцями пориви 15-20 м/с.

У суботу, 17 лютого, у західних областях та в Криму пройде невеликий сніг, мокрий сніг, на решті країни без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний, 7-12 м/с, у Криму та Приазов’ї місцями пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі у північних та східних областях -10…-15°С, на решті країни -2…-8°С. Вдень -2…-7°С, у західній частині та на крайньому півдні -1…+4°С.

У неділю, 18 лютого, в південних, центральних та західних областях очікується невеликий сніг, мокрий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний, 7-12 м/с, у Приазов’ї окремі пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі у північних, центральних та східних областях -8…-13°С, вдень -2…-7°С. У західних та південних областях протягом доби -3…+2°С.

Ольга Степанова

Recent Posts

ЦАХАЛ розпочав нову наземну операцію у Секторі Газа і оточив місто Джабалія

Армія оборони Ізраїлю заявила в неділю, що в рамках нової наземної операції оточила місто Джабалія на півночі…

7 хв. ago

На війні з Росією загинув зять Ірини Фаріон

Військовий Василь Особа, який був чоловіком Софії Семчишин, доньки мовознавиці Ірини Фаріон, загинув на війні…

10 хв. ago

Як вплине на мобілізацію зміна термінів явки до ТЦК: пояснення адвоката

Скорочення термінів явки до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) жодним чином принципово нічого…

50 хв. ago

Найбагатша росіянка втратила половину свого статку

Засновниця російського гіганта онлайн-торгівлі Wildberries Тетяна Кім, яка вважається найбагатшою жінкою в Росії втратила майже…

53 хв. ago

В Україні знову буде тепло: прогноз погоди на тиждень, 7-13 жовтня

Наступного тижня в Україні очікується помірно тепла погода, з періодичними дощами, які подекуди супроводжуватимуться грозами. Про…

57 хв. ago

Ліміти на карткові перекази: ПриватБанк скасує обмеження для частини клієнтів

На деяких клієнтів ПриватБанку не буде поширюватись ліміт на перекази з картки на картку, встановлений…

1 годину ago