Categories: Погода

Морози повертаються: синоптики дали прогноз погоди на понеділок, 11 березня

У понеділок в Україні синоптичний стан буде значно під впливом антициклону, що має назву Klemens, тому очікується відсутність опадів у більшості областей. Проте у західних областях очікується дощ та сильний вітер через наближення атмосферних фронтів циклонічної системи Elfi.

Про це йдеться у прогнозі Українського гідрометцентру, опублікованому у Facebook.

За даними синоптиків, опади варто очікувати вночі на Закарпатті та Прикарпатті, а вдень – у західних регіонах, подекуди в Одеській та Вінницькій областях.

Вітер у понеділок очікується південно-східного напрямку, 7-12 м/с, у західних областях удень місцями пориви 15-20 м/с.

Температура повітря на заході вдень від +7 до +9 градусів, на Закарпатті потеплішає до +13. Вночі у західних регіонах очікується від +1 до +11.

На півночі України 11 березня вдень буде +3..+5 градусів, а вночі прогнозують морози -5..-7. У східних областях уночі також морози від -3 до -7, а вдень синоптики прогнозують від 0 до +8. На півдні у понеділок буде сонячно, на Одещині можливий дощ. Температура вдень +6…+11, вночі від 0 до +5.

У Києві та області 11 березня прогнозують хмарну погоду із проясненнями, опадів не очікується. На Київщині вночі -1..-6, удень +3..+8. У Києві вдень очікується до +6 градусів.

Також в Укргідрометцентрі попередили про сніголавинну небезпеку – на високогір’ї Івано-Франківської та Закарпатської області (3 рівень небезпеки).

“Можливо сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин. Радимо утриматися від походів на високогір’я!” – сказано у повідомленні.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

14 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

23 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

30 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

35 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

42 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

52 хв. ago