Categories: Погода

Руйнівний ураган “Мілтон” йде на Флориду: люди тікають від катастрофи, що насувається

Ураган “Мілтон” рухається в бік Флориди. Він може стати одним із найбільш руйнівних штормів за всю історію спостережень, пише CNN.

Прогнозується, що “Мілтон” збільшиться в розмірах. Наразі це 5-ї категорії – найвищої з наявних. Синоптики очікують, що він ослабне перед виходом на сушу, але збільшиться вдвічі. Це означає, що його руйнівні наслідки відчуватимуться на набагато більшій території.

Прогнозується, що шторм обрушиться на сушу в середу ввечері як ураган 3-ї категорії десь на центральному узбережжі затоки Флориди, де він може стати одним із найбільш руйнівних штормів за всю історію спостережень. Його око і стіна ока можуть спричинити на березі рекордний штормовий нагін за останні 100 років.

Як повідомляється, влада просить жителів Флориди евакуюватися, попереджаючи, що шторм може їх убити. Шосе в штаті забиті, а на деяких заправках закінчується паливо.

За даними Reuters, понад мільйон людей у прибережних районах отримали наказ про евакуацію.

За даними синоптиків, “Мілтон” рухається рідкісним маршрутом із заходу на схід через Мексиканську затоку. Фахівці визначили, що максимальна постійна швидкість вітру цього урагану становить 260 км/год.

“Мілтон” став третім за швидкістю посилення штормом в історії Атлантики, піднявшись із категорії 1 до категорії 5 менш ніж за добу.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

У пенсіонерів хочуть забрати гроші з пенсійних рахунків в Ощадбанку: законопроєкт

З банківських рахунків двох категорій пенсіонерів хочуть забирати невикористані пенсійні виплати. Таке нововведення пропонує запровадити Кабінет…

17 хв. ago

В Україні може статись державний переворот після укладання мирної угоди з РФ – Forbes

В Україні у випадку укладання мирної угоди з Росією може статися державний переворот. Його здіймуть українські військові,…

25 хв. ago

Клімат завдав нищівного удару планеті: Земля на порозі катастрофи. Звіт за 2024 рік

У щорічному звіті міжнародна коаліція вчених надала оновлену інформацію про те, як Земля бореться зі…

34 хв. ago

Жінка знайшла затонулий 129 років тому корабель: що вона побачила всередині (фото)

36-річна Рейчел Едманс з Толваддона (графство Камборн, Велика Британія) займалася дайвінгом й випадково знайшла уламки корабля "Ескуріал",…

43 хв. ago

В Україні по-новому пропонують виплачувати пенсії: що відомо

В Україні планують почати виплату пенсій через "Нову пошту" за допомогою системи NovaPay. Це нововведення дасть змогу…

51 хв. ago

Все змінилося: мобілізація за новими правилами – тиждень на явку і бронь за гроші

Правила мобілізації в Україні дещо змінилися. Це стосується термінів явки до територіальних центрів комплектування (ТЦК),…

54 хв. ago