Categories: Погода

Синоптик попереджає про аномальну погоду в Україні: до чого готуватись

Цього тижня в Україні очікуються дощі, поривчастий вітер та коливання атмосферного тиску. Температура при цьому у більшості областей залишиться аномально високою. Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, пише “Метеопрог“.

Він пояснив, що цього тижня погодні умови в нашій країні очікуються більш активними та мінливими у зв’язку з активізацією циклонічної діяльності над центральною та північною Європою, а також надходженням більш вологої та нестійкої повітряної маси з півдня

Практично у всіх областях пройдуть дощі різної інтенсивності, подекуди у супроводі гроз та шквалистого посилення вітру.

“Однак, незважаючи на нестійкий характер погоди, температура повітря збережеться на аномально високому рівні, за винятком західних областей, де буде помітно прохолодніше”, – повідомив Кібальчич.

Погода 9 вересня

На початку тижня, за його прогнозом, у південно-східній частині країни, а також місцями у центральних областях можливі невеликі дощі, часом з грозами. Вдень стовпчики термометрів покажуть +23…+28 °С, на Закарпатті місцями повітря прогріється до +30 °С.

Погода 10 вересня

“У вівторок, 10 вересня, помірні дощі із грозами очікуються на Лівобережжі України, вдень також місцями у західних областях. Подекуди можливі шквали 15-20 м/с”, – попереджає Кібальчич.

Температура повітря вночі +11…+16 °С, на південному сході та у Приазов’ї місцями +16…+21 °С. Вдень стовпчики термометрів покажуть +24…+29 °С, а у північно-східній частині, а також місцями у західних областях похолоднішає до +15…+20 °С.

Погода 11 вересня

“У середу, 11 вересня, вночі та вранці у західній частині, вдень також місцями на Одещині очікуються дощі, на решті території України без істотних опадів”, – повідомляє синоптик.

Вітер буде переважно південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +13…+18 °С, на південному сході та у Приазов’ї місцями +17…+21 °С. Вдень +24…+29 °С, у західних регіонах прохолода до +15…+20 °С.

Коломієць Надія

Recent Posts

Кадиров знову звернувся до Ілона Маска через Cybertruck

Глава Чеченської Республіки Рамзан Кадиров, який стверджував, що отримав у подарунок від американського бізнесмена Ілона…

5 хв. ago

Тане на очах: Валерій Залужний дуже схуд і показав, який вигляд має зараз (фото)

В минулому головнокомандувач ЗСУ, а нині посол України у Великій Британії Валерій Залужний не перестає…

16 хв. ago

Найкорисніший овоч у світі: цей недорогий продукт містить найцінніші речовини для організму

Центр контролю та профілактики захворювань (CDC) Департаменту охорони здоров’я та соціального забезпечення США визначив найкорисніший…

17 хв. ago

Нардеп Дмитрук розповів, як тікав з України “з портфельчиком”, бо боявся, що його ліквідують

Оголошений в розшук нардеп-втікач Артем Дмитрук розповів на каналі одеського юриста Тараса Никифорчука, як йому…

18 хв. ago

Сонячна енергія “під землею”: енергетики зробили найбільше відкриття в історії

Національна лабораторія Айдахо та Національна лабораторія відновлюваної енергії (США) мають намір запустити в штаті Айдахо…

20 хв. ago

Перший “мінус” в Україні може бути вже цього тижня, – синоптикиня Діденко

Найближчими днями в Україні збережеться тепла погода, однак у горах температура вже знижуватиметься до "нуля" та…

21 хв. ago