Categories: Погода

Вихідні зіпсовано: Україну накриє хвиля дощів – прогноз погоди на 10 серпня

У суботу, 10 серпня, в Україні мінлива хмарність. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що в Україну прийде нова хвиля дощів. Наші пращури помітили, якщо вранці туман стелиться над землею – до гарної погоди, а якщо піднімається вгору, то буде дощ. 

Синоптики в Укргідрометцентрі повідомляють, що вночі короткочасні дощі з грозами можливі в північних і західних областях, вдень місцями в центральних, південних регіонах та на Харківщині. Вітер переважно північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря: вночі +15-20°, вдень +27-32°, у південних і місцями центральних областях +33-35°.

На Київщині ввечері погода проясниться, але до цього моменту небо буде вкрите хмарами. Ранковий сильний дощ вдень ослабне і ще до настання вечора закінчиться. Температура повітря вдень +24°, вночі +20°. Вітер переважно північно-західний, 3-5 м/с.

«Субота. Дощі. Волинь, Рівненщина, північ, місцями центральна частина, Одещина. Миколаївщина. Подекуди грози. На решті території України – без істотних опадів.

Температура повітря 10-11 серпня у більшості областей України очікується +24+29, на півдні +28+32 градуси.

У Києві вихідними часом локальні дощики, можливі грози. Але й сонця буде достатньо. Температура повітря коливатиметься близько +26 градусів.

Спека посилиться з 15-го серпня, починаючи із західних областей та південного заходу. Далі спекотна погода пошириться на більшу частину України. До Дня Незалежності України все стабілізується, вирівняється, буде комфортно тепло та сонячно», – пише відома синоптикиня Наталка Діденко.

Народні прикмети 10 серпня

  • Якщо вже дозріли груші, то осінь буде ранньою.
  • Багато роси вранці – день буде сонячним.
  • Дощ без вітру – до затяжної негоди.
  • Хмари високо пливуть – до ясної та сухої погоди.
  • Зірки яскраво світять на небі – чекайте грозу протягом дня.

Якою буде температура у містах України до кінця тижня:

Синоптики в Укргідрометцентрі повідомили, що до кінця першої декади серпня в Україні очікується відносно спокійний характер погоди без небезпечних та стихійних метеорологічних явищ. Стійке перенесення повітряних мас із заходу Європи забезпечить комфортне температурне тло і лише у південних регіонах традиційно збережеться спекотна погода з денними максимальними температурами до +30-35°C. Дощі протягом прогнозованого періоду спостерігатимуться не часто, і то переважно на Правобережжі країни. У південно-східній половині продовжиться період посухи та високої пожежної небезпеки.

  • У суботу, 10 серпня, вночі у північних та західних областях, вдень місцями у центральних, південних регіонах та на Харківщині очікуються короткочасні дощі з грозами. Вітер переважно північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +15-20°C, вдень +27-32°C, у південних та місцями центральних областях +33-35°C.
  • У неділю, 11 серпня, опадів в Україні не передбачається. Вітер утримається північно-західної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +14-19°C, вдень +24-29°C, у південній частині +31-33°C.
Ольга Степанова

Recent Posts

У YouTube з’явилася кнопка “Хайп”

Головний відеохостинг планети YouTube почав розгортати нову функцію для користувачів. Ця опція пропонує глядачеві зайняти…

14 хв. ago

До 80 тисяч гривень на дім: кияни можуть отримати безкоштовні генератори

Київська міська влада запровадила програму часткової компенсації вартості генераторів та сонячних батарей для багатоквартирних будинків.…

21 хв. ago

У небі залишаться тільки супутники Ілона Маска: Starlink відріже Землю від решти Всесвіту

Учені з Нідерландів стверджують, що радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска можуть назавжди закрити…

2 години ago

Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для прохачів притулку на основі спеціальних дебетових карток. Йдеться…

2 години ago

Механік назвав “ахіллесову п’яту” французьких автомобілів: чому краще про них забути

Існує серйозна проблема, з якою люди стикаються знову і знову, коли купують французькі автомобілі, пише Express, поділившись…

2 години ago

Ненависть зашкалює: у Львові ТЦКашники ногами мобілізували перехожого

Скандали з представниками ТЦК виникають у різних куточках України. Однак саме на Західній Україні вони "найяскравіші" і…

2 години ago