Categories: Погода

Вихідні зіпсовано: Україну накриє хвиля дощів – прогноз погоди на 10 серпня

У суботу, 10 серпня, в Україні мінлива хмарність. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що в Україну прийде нова хвиля дощів. Наші пращури помітили, якщо вранці туман стелиться над землею – до гарної погоди, а якщо піднімається вгору, то буде дощ. 

Синоптики в Укргідрометцентрі повідомляють, що вночі короткочасні дощі з грозами можливі в північних і західних областях, вдень місцями в центральних, південних регіонах та на Харківщині. Вітер переважно північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря: вночі +15-20°, вдень +27-32°, у південних і місцями центральних областях +33-35°.

На Київщині ввечері погода проясниться, але до цього моменту небо буде вкрите хмарами. Ранковий сильний дощ вдень ослабне і ще до настання вечора закінчиться. Температура повітря вдень +24°, вночі +20°. Вітер переважно північно-західний, 3-5 м/с.

«Субота. Дощі. Волинь, Рівненщина, північ, місцями центральна частина, Одещина. Миколаївщина. Подекуди грози. На решті території України – без істотних опадів.

Температура повітря 10-11 серпня у більшості областей України очікується +24+29, на півдні +28+32 градуси.

У Києві вихідними часом локальні дощики, можливі грози. Але й сонця буде достатньо. Температура повітря коливатиметься близько +26 градусів.

Спека посилиться з 15-го серпня, починаючи із західних областей та південного заходу. Далі спекотна погода пошириться на більшу частину України. До Дня Незалежності України все стабілізується, вирівняється, буде комфортно тепло та сонячно», – пише відома синоптикиня Наталка Діденко.

Народні прикмети 10 серпня

  • Якщо вже дозріли груші, то осінь буде ранньою.
  • Багато роси вранці – день буде сонячним.
  • Дощ без вітру – до затяжної негоди.
  • Хмари високо пливуть – до ясної та сухої погоди.
  • Зірки яскраво світять на небі – чекайте грозу протягом дня.

Якою буде температура у містах України до кінця тижня:

Синоптики в Укргідрометцентрі повідомили, що до кінця першої декади серпня в Україні очікується відносно спокійний характер погоди без небезпечних та стихійних метеорологічних явищ. Стійке перенесення повітряних мас із заходу Європи забезпечить комфортне температурне тло і лише у південних регіонах традиційно збережеться спекотна погода з денними максимальними температурами до +30-35°C. Дощі протягом прогнозованого періоду спостерігатимуться не часто, і то переважно на Правобережжі країни. У південно-східній половині продовжиться період посухи та високої пожежної небезпеки.

  • У суботу, 10 серпня, вночі у північних та західних областях, вдень місцями у центральних, південних регіонах та на Харківщині очікуються короткочасні дощі з грозами. Вітер переважно північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +15-20°C, вдень +27-32°C, у південних та місцями центральних областях +33-35°C.
  • У неділю, 11 серпня, опадів в Україні не передбачається. Вітер утримається північно-західної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +14-19°C, вдень +24-29°C, у південній частині +31-33°C.
Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

43 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

45 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

46 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

57 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

59 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago