Categories: Погода

Такого не було 100 років: синоптик заплакав, озвучивши прогноз погоди на найближчі дні

На західне узбережжя США насувається мегаураган “Мілтон”. Передчуття неминучої катастрофи викликало сльози на очах у синоптика, який в ефірі телеканалу NBC 6 South Florida озвучував невтішний прогноз погоди для штату Флорида. Фрагмент відео пізніше опублікували в соціальної мережі Х (колишній Twitter).

Джон Моралес розповідав про посилення урагану в понеділок вранці, 7 жовтня, коли його голос почав тремтіти, а на очах з’явились сльози. Виводячи на екран зображення з радарів, експерт попередив: “Це неймовірний ураган! Тиск впав на 50 мілібар за десять годин. Вибачте, це просто жахливо”.

За його прогнозами, найбільш руйнівні наслідки негоди будуть у штаті Флорида, який лежить на шляху “Мілтона” й нещодавно уже постраждав від іншого урагану — “Хелен”.

Ураган “Мільтон”: що чекає США

Синоптик зібрався з думками й спробував описати феномен.

“Море тут просто неймовірно тепле, а гаряча вода є паливом для ураганів. Рекордні температури у Мексиканській затоці (вище 30 градусів) пов’язані зі зміною клімату”, — пояснив він.

Джон Моралес розповів про посилення урагану Фото: X (Twitter)

Національний центр ураганів США оголосив про формування урагану на північ від півострова Юкатан (Мексика), а вже через кілька годин було зафіксовано швидкість вітру 257 кілометрів на годину — це ураган найвищої п’ятої категорії. На супутникових відео він виглядає моторошно красиво, з ідеально круглим “отвором” посередині.

Шторм з фільму-катастрофи

Мільйони американців вже зараз покидають свої домівки, оскільки очікується, що “Мілтон” обрушиться на західне узбережжя в ніч на четвер, 10 жовтня. Експерти попереджають: на американський курорт чекає один з найсильніших ураганів за останні 100 років. Приплив досягне майже п’яти метрів.

Евакуація зі штату Флорида в США Фото: X (Twitter)

За словами чиновників, вижити буде “неможливо”. Кожен, хто відмовляється від евакуації, повинен написати своє ім’я та дату народження на руці для полегшення ідентифікації.

Коломієць Надія

Recent Posts

Зіткнулися 28 авто: у США сталася найбільша аварія в історії перегонів (відео)

У США під час етапу чемпіонату NASCAR сталася масштабна аварія. У ній зіткнулися одразу 28…

8 хв. ago

Не допомогли з дружиною: українець влаштував погром у приймальні Мінсоцполітики (відео)

32-річний уродженець Волинської області розгромив приймальню громадян Міністерства соціальної політики України. Деталями та кадрами з місця подій…

16 хв. ago

Лукашенко люто відповів нардепу Дунді, який закликав ввести ЗСУ до Білорусі

Слова нардепа Олега Дунди, який висловив думку про необхідність перенесення військових дій на територію Білорусі, неабияк…

27 хв. ago

Генпрокурор звільнив свого ексзаступника Вербицького з органів прокуратури

Офіс генерального прокурора завершив службове розслідування стосовно ексзаступника генпрокурора Дмитра Вербицького. Його результати скеровано до…

34 хв. ago

Мовних патрулів не буде: на гучну ініціативу немає грошей

Івано-Франківська міська рада не виділяє грошей на мовні патрулі, самі патрулі не запрацювали. Про це…

36 хв. ago

Прийняв за сміття. Працівник музею в Нідерландах випадково викинув артоб’єкт

У скляному ліфті Художнього музею Ліссера, Нідерланди, було виставлено артоб'єкт художника Александра Лаве під назвою «Всі…

44 хв. ago