Categories: Погода

У США в Долині смерті зафіксували рекордну спеку

Національний парк Долина Смерті (Каліфорнія, США) пережив найспекотніше метеорологічне літо (червень-серпень) за всю історію спостережень із середньою 24-годинною температурою 104,5°F (40,3°C). Це перевищує попередній рекорд у 104,2°F (40,1°C), встановлений у 2021 та 2018 роках.

Рекордне літо було підкреслено липнем, коли метеостанція у Furnace Creek зафіксувала найспекотніший місяць за всю історію. Протягом цього місяця температура в парку була дев’ять днів поспіль 125°F (51,7°C) або вище, і лише сім днів, коли температура не досягала 120°F (48,9°C).

Найвища температура цього літа була зафіксована 7 липня – 129,2°F (54°C).

Нічні мінімуми також відіграли значну роль в екстремальній спеці. Середня мінімальна температура 91,9°F (33,3°C) означала, що вночі не було значного полегшення. З 1 червня по 31 серпня температура опускалася нижче 80°F (26.6°C) лише п’ять разів, і було дев’ять днів, коли нічні мінімуми не опускалися нижче 100°F (37.7°C).

Влітку рейнджери парку відреагували на кілька небезпечних для життя інцидентів, пов’язаних зі спекою, в тому числі два летальних випадки, коли спека була одним із факторів, що спричинили смерть. Під час іншого інциденту чоловіка довелося рятувати з піщаних дюн після того, як він загубив свої шльопанці і отримав опіки другого ступеня.

Мандрівникам, які прямують до Національного парку Долини Смерті, слід очікувати, що спека триватиме до початку жовтня. Відвідувачам рекомендується перебувати в межах 10 хвилин ходьби від автомобіля з кондиціонером, пити багато води, їсти солоні закуски, носити головний убір і користуватися сонцезахисними засобами.

Коломієць Надія

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

11 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

20 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

27 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

32 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

39 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

49 хв. ago