Categories: Погода

Похолодання стане ще суворішим? Коли в Україні засніжить

Циклон, який приніс в Україну дощі, нарешті відступає. Але довго радіти не доведеться. Вже з наступних вихідних очікується поступове похолодання.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила відома синоптикиня Наталка Діденко. Вона попередила українців про різкі зміни погоди, які чекають на нас найближчим часом.

За словами Діденко, 8 жовтня циклон, який зумовлював дощову погоду в багатьох областях України, покине межі нашої країни. Після цього Україна опиниться між двома циклонічними системами — циклоном Finny на північному сході та циклонічною областю з центром Gerda над Великою Британією. Водночас на погоду впливатиме сухий антициклон, розташований над Чорним морем.

Середа та четвер, 9-10 жовтня, порадують українців сухою та навіть сонячною погодою. Температура повітря підвищиться до +18…+24 градусів. Однак уже з неділі, 13 жовтня, в Україні почнеться поступове похолодання.

Наталка Діденко попереджає, що під кінець наступного тижня, 17-18 жовтня, похолодання може посилитися. У цей період очікуються заморозки, а в деяких регіонах можливе випадання мокрого снігу. Синоптикиня зазначає, що цей прогноз є орієнтовним, і рекомендує слідкувати за щоденними уточненнями.

Пргноз опадів на місяць за даними Ventusky

Такі різкі зміни погоди є типовими для осіннього періоду в Україні. Перехід від теплої та сухої погоди до холодної та вологої часто відбувається досить швидко. Це пов’язано зі зміною повітряних мас та рухом циклонів і антициклонів. Тому випадання мокрого снігу в середині жовтня також не є чимось незвичайним для нашої країни.

Романчук Микола

Recent Posts

Пенсіонери втратять залишки виплат на картах: що приготував Кабмін

Деякі пенсіонери можуть втратити залишки пенсійних виплат на банківських картках. Важливо знати, які зміни готує…

4 хв. ago

Лукашенко дозволив збивати “Шахеди”, які залітають до Білорусі

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко дозволив своїм військовим збивати безпілотники над територією своєї країни. Очевидно, йдеться про…

9 хв. ago

Бронь від мобілізації для ФОПів: важлива інструкція

Бронь під час воєнного стану можуть отримати працівники критично важливих для української економіки підприємств. Але у…

13 хв. ago

“Штурмують зранку до ночі”: ЗС РФ беруть в оточення Селидове, — офіцер ЗСУ

На Донеччині Збройні сили Росії намагаються взяти в оточення місто Селидове. Вони нарощують тиск з…

22 хв. ago

У мережі з’явився новий тренд. Як українці пародіюють сім’ю корупціонерів із Хмельниччини

4 жовтня керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК) Тетяну Крупу та її сина начальника…

30 хв. ago

Автомобілі, які часто ламаються – проблемні моделі авто – які авто краще не купляти

Придбання автомобіля – це важливе вкладення коштів, тому кожен потенційний власник хоче отримати надійний та…

39 хв. ago