Categories: Погода

Погода зачаїлася перед настанням спеки: прогноз синоптиків на 8 серпня

У четвер, 8 серпня, в Україні мінлива хмарність. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що температурний фон не зазнає особливих змін. Наші пращури помітили, яка погода цього дня, такою буде весь січень.

Синоптики в Укргідрометцентрі повідомляють, що дощів переважно не буде, хіба на Сумщині та Харківщині якісь окремі локальні дощики, а ввечері зʼявляться опади в західних областях. Вночі та вранці в західних областях місцями туман. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Нічна температура повітря +13+18°, денна +24+29°, на півдні місцями до +32°.

На Київщині передбачається суха сонячна погода. Температура повітря вдень становитиме близько +25°, вночі +20°. Вітер північно-західний, 5-7 м/с.

Тепер про ймовірну сильну спеку. За словами відомої синоптикині Наталки Діденко є два прогнози. Згідно з першим основний спекотний “язик” вивернувся на Польщу, а ми ніби можемо видихнути. А от згідно з другим спеки й Україні буде достатньо.

“Словом, поки що тішимося комфортною погодою і все одно припускаємо можливу прийдешню сильнішу спеку”, – пише Діденко.

Народні прикмети 8 серпня

  • Кричать жаби – дощ.
  • Троянда не розкривається з самого ранку до поганої погоди.
  • Мухи кусаються або жаби по берегу стрибають – до дощу.
  • Якщо ранок цього дня холодний, то зима буде ранньою і морозною.
  • Зозуля зранку співає – до пізньої та теплої осені.

Якою буде температура у містах України до кінця тижня:

Синоптики в Укргідрометцентрі повідомили, що до кінця першої декади серпня в Україні очікується відносно спокійний характер погоди без небезпечних та стихійних метеорологічних явищ. Стійке перенесення повітряних мас із заходу Європи забезпечить комфортне температурне тло і лише у південних регіонах традиційно збережеться спекотна погода з денними максимальними температурами до +30-35°C. Дощі протягом прогнозованого періоду спостерігатимуться не часто, і то переважно на Правобережжі країни. У південно-східній половині продовжиться період посухи та високої пожежної небезпеки.

  • У четвер, 8 серпня, в Україні переважно без опадів. Вночі та вранці у західних областях місцями туман. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +13-18°C, вдень +24-29°C, на півдні місцями до +32°C.
  • У п’ятницю, 9 серпня, вночі без опадів, вдень місцями у західних областях пройде короткочасний дощ із грозою. Вночі та вранці у західній частині місцями тумани. Вітер західний, північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +14-19°C, вдень +27-32°C, на півдні до +34°C.
  • У суботу, 10 серпня, вночі у північних та західних областях, вдень місцями у центральних, південних регіонах та на Харківщині очікуються короткочасні дощі з грозами. Вітер переважно північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +15-20°C, вдень +27-32°C, у південних та місцями центральних областях +33-35°C.
  • У неділю, 11 серпня, опадів в Україні не передбачається. Вітер утримається північно-західної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +14-19°C, вдень +24-29°C, у південній частині +31-33°C.
Ольга Степанова

Recent Posts

У небі залишаться тільки супутники Ілона Маска: Starlink відріже Землю від решти Всесвіту

Учені з Нідерландів стверджують, що радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска можуть назавжди закрити…

3 хв. ago

Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для прохачів притулку на основі спеціальних дебетових карток. Йдеться…

4 хв. ago

Механік назвав “ахіллесову п’яту” французьких автомобілів: чому краще про них забути

Існує серйозна проблема, з якою люди стикаються знову і знову, коли купують французькі автомобілі, пише Express, поділившись…

6 хв. ago

Ненависть зашкалює: у Львові ТЦКашники ногами мобілізували перехожого

Скандали з представниками ТЦК виникають у різних куточках України. Однак саме на Західній Україні вони "найяскравіші" і…

8 хв. ago

Нідерланди повернуть українських чоловіків призовного віку

Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схоф пообіцяв знайти важелі, які допоможуть повернути додому військовозобов’язаних українських чоловіків Прем'єр-міністр Нідерландів…

10 хв. ago

Ізраїль 15 років готував таємну операцію з підриву пейджерів у Лівані

Ізраїль протягом 15 років планував та здійснював операцію з підриву пейджерів у Лівані. Для цього використовувалися…

11 хв. ago