Categories: Погода

Погода зачаїлася перед настанням спеки: прогноз синоптиків на 8 серпня

У четвер, 8 серпня, в Україні мінлива хмарність. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що температурний фон не зазнає особливих змін. Наші пращури помітили, яка погода цього дня, такою буде весь січень.

Синоптики в Укргідрометцентрі повідомляють, що дощів переважно не буде, хіба на Сумщині та Харківщині якісь окремі локальні дощики, а ввечері зʼявляться опади в західних областях. Вночі та вранці в західних областях місцями туман. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Нічна температура повітря +13+18°, денна +24+29°, на півдні місцями до +32°.

На Київщині передбачається суха сонячна погода. Температура повітря вдень становитиме близько +25°, вночі +20°. Вітер північно-західний, 5-7 м/с.

Тепер про ймовірну сильну спеку. За словами відомої синоптикині Наталки Діденко є два прогнози. Згідно з першим основний спекотний “язик” вивернувся на Польщу, а ми ніби можемо видихнути. А от згідно з другим спеки й Україні буде достатньо.

“Словом, поки що тішимося комфортною погодою і все одно припускаємо можливу прийдешню сильнішу спеку”, – пише Діденко.

Народні прикмети 8 серпня

  • Кричать жаби – дощ.
  • Троянда не розкривається з самого ранку до поганої погоди.
  • Мухи кусаються або жаби по берегу стрибають – до дощу.
  • Якщо ранок цього дня холодний, то зима буде ранньою і морозною.
  • Зозуля зранку співає – до пізньої та теплої осені.

Якою буде температура у містах України до кінця тижня:

Синоптики в Укргідрометцентрі повідомили, що до кінця першої декади серпня в Україні очікується відносно спокійний характер погоди без небезпечних та стихійних метеорологічних явищ. Стійке перенесення повітряних мас із заходу Європи забезпечить комфортне температурне тло і лише у південних регіонах традиційно збережеться спекотна погода з денними максимальними температурами до +30-35°C. Дощі протягом прогнозованого періоду спостерігатимуться не часто, і то переважно на Правобережжі країни. У південно-східній половині продовжиться період посухи та високої пожежної небезпеки.

  • У четвер, 8 серпня, в Україні переважно без опадів. Вночі та вранці у західних областях місцями туман. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +13-18°C, вдень +24-29°C, на півдні місцями до +32°C.
  • У п’ятницю, 9 серпня, вночі без опадів, вдень місцями у західних областях пройде короткочасний дощ із грозою. Вночі та вранці у західній частині місцями тумани. Вітер західний, північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +14-19°C, вдень +27-32°C, на півдні до +34°C.
  • У суботу, 10 серпня, вночі у північних та західних областях, вдень місцями у центральних, південних регіонах та на Харківщині очікуються короткочасні дощі з грозами. Вітер переважно північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +15-20°C, вдень +27-32°C, у південних та місцями центральних областях +33-35°C.
  • У неділю, 11 серпня, опадів в Україні не передбачається. Вітер утримається північно-західної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +14-19°C, вдень +24-29°C, у південній частині +31-33°C.
Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

5 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

14 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

21 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

26 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

33 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

43 хв. ago