Categories: Погода

Прогноз погоди на вихідні 8–9 червня: стануть у пригоді і парасольки, і панами

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде спекотною, а в багатьох областях ще й дощовою. У суботу дощі з грозами пройдуть майже всюди.

Погода в суботу 8 червня

У цей день буде хмарно по всій Україні, за винятком Луганської, Донецької та Харківської областей. Дощ очікується короткочасний, але з грозами і впродовж усього дня.

На півдні країни температура становитиме +29…+31 °С (уночі — +18…+20 °С), у центрі та на сході —+25…+28 °С (уночі — +16…+19 °С). У Сумській, Чернігівській, а також західних областях стовпчики термометрів піднімуться до +23…+27 °С (уночі — +13…+16 °С).

Погода в неділю 9 червня

У неділю на більшій частині країни буде хмарно з проясненнями, а на заході пройдуть невеликі дощі з грозами. У східних, північних, південних і центральних областях синоптики прогнозують до +27…+30 °С. Уночі в центрі та на сході очікується до +14…+17 °С, на півдні — +18…20 °С. У західних областях середня денна температура становитиме +24…+26 °С, уночі — +14…+16 °С.

Погода у понеділок 10 червня

Новий тиждень розпочнеться з короткочасних дощів у всіх західних і північних областях, а також деяких центральних. На решті території країни день буде спекотним і сонячним.

У південних, східних і центральних областях термометри покажуть +31…+33 °С (уночі — +18…+21 °С), у решті регіонів — +26…+28 °С (уночі — +16…+18 °С) .

Увага, можливі пожежі!

У центральних (крім Вінницької та Черкаської областей), східних і південних регіонах, а також на Сумщині очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Відкритий вогонь (і навіть мангал!) може стати джерелом великої пожежі — проявляйте належну обережність і відповідальність!

Алергікам приготуватися

На полях починають цвітіння злакові, а в містах — липи. Опади трохи зіб’ють пилок, проте наприкінці тижня радимо алергікам носити на вулиці медичні маски, особливо у східних та південних регіонах країни. Нагадуємо, що щоденне миття волосся та зміна одягу, а також регулярне зрошення носової порожнини сольовим розчином здатні суттєво поліпшити якість життя в умовах активного цвітіння.

Народні прикмети та вірування

Якщо 8 червня падав дощ, вважалося, що він затягнеться на кілька днів, а то й тиждень. Якщо увечері надокучали рої комарів, усе літо обіцяло бути дощовим.

Велика роса вранці 9 червня вказувала, що найближчі тижні будуть спекотними та сонячними. А галасливі граки та галки цього дня вважалися провісниками гроз і злив.

Ольга Степанова

Recent Posts

Безугла розкритикувала Сирського і написала на нього заяву в ДБР (скріншоти)

Народна депутатка України, членкиня фракції "Слуга народу" Мар’яна Безугла написала заяву до Державного бюро розслідувань…

32 хв. ago

Українцям назвали шість категорій, кому не потрібно оновлювати дані у ТЦК

Згідно з новим законопроектом про мобілізацію, який набув чинності 18 травня 2024 року, визначено шість…

38 хв. ago

Відома українська гумористка обурила жартом про «тупеньких дітей»

Відома українська гумориста Лєра Мандзюк обурила невдалим жартом про «тупеньких дітей» і нарвалася на різку…

40 хв. ago

Пік спеки ще не пройдено: синоптик розповів, яким буде початок липня в Україні

Після надзвичайно спекотного завершення червня погода в Україні місцями стане трохи прохолоднішою. На це вплинуть дощі, які…

42 хв. ago

Понад 8500 грн, і це тільки за світло: взимку українці можуть залишитися без штанів через платіжки

В Україні з 1 липня не зміниться вартість електроенергії. При цьому у липні українці платитимуть за електроенергію,…

2 години ago

На борту було 10 людей: в Росії розбився черговий гелікоптер, що відомо

В Росії розбився черговий гелікоптер. У неділю, 30 червня, у Бодайбінському районі Іркутської області Росії здійснив…

2 години ago