Categories: Погода

В Україні знову буде тепло: прогноз погоди на тиждень, 7-13 жовтня

Наступного тижня в Україні очікується помірно тепла погода, з періодичними дощами, які подекуди супроводжуватимуться грозами.

Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич.

Понеділок, 7 жовтня

У понеділок під вплив циклонічної діяльності з півдня у більшості областей України пройдуть дощі, у центральних та південних регіонах часом значні. Подекуди можливі грози, у західних областях місцями туман. Вітер південний, із переходом на північно-західний, 7 – 12 м/с, при грозах поривчастий. Температура повітря вночі у західній частині становитиме +6…+11 °С, на решті країни +11…+18 °С; вдень +13…+19 °С, на півдні, у Криму та східних областях +20…+27 °С.

Вівторок, 8 жовтня

У вівторок вночі у північних, східних регіонах, а також у Полтавській та Дніпропетровській областях утримається дощова погода. Вдень на всій території країни без істотних опадів. Вітер західний, 7 – 12 м/с, на північному сході місцями пориви, 15 – 17 м/с. Температура повітря вночі +7…+13 °С, вдень +14…+19 °С, на півдні до +21 °С.

Середа, 9 жовтня

9 жовтня в Україні очікується мінлива хмарність, без опадів. Вночі та вранці місцями можливий туман. Вітер переважно змінних напрямків, 3 – 8 м/с, на Правобережжі південний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі +7…+13 °С, вдень +16…+21 °С, на півдні та місцями у західних областях до +23 °С.

Четвер, 10 жовтня

10 жовтня в Україні утримається погода без опадів, лише на Одещині та у Криму вдень місцями пройдуть короткочасні грозові дощі. Вітер переважно південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +7…+13 °С, на крайньому півдні місцями до +16 °С. Вдень +18…+23 °С.

П’ятниця, 11 жовтня

11 жовтня вночі місцями на Одещині та Миколаївщині, вдень у західному регіоні країни пройдуть дощі, місцями можливі грози. На решті території України без опадів. Вітер південно-східний, 5 – 10 м/с, у західних областях змінних напрямків, 3 – 8 м/с. Температура повітря вночі +8…+14 °С, на крайньому півдні та у Криму місцями до +17 °С; вдень +20…+25 °С, на крайньому заході +13…+18 °С.

Субота, 12 жовтня

12 жовтня вночі дощі збережуться у західних областях, вдень очікуються також місцями у північних та південних регіонах. Вітер на лівобережжі південно-східний, на Правобережжі північно-західний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі +9…+15 °С, на крайньому півдні та у Криму місцями до +18 °С; вдень +19…+25 °С, у західних областях +13…+18 °С.

Неділя, 13 жовтня

13 жовтня на більшій частині території країни очікуються невеликі, подекуди помірні дощі, в південних і центральних областях з грозами. Вітер південно-східний, із переходом на північно-західний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі +7…+13 °С, на крайньому півдні та у Криму місцями +14…+17 °С; вдень +13…+18 °С, на південному сході та у Криму до +21 °С.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Отримає кожен учень: школярів чекають нові правила

Міністерство освіти і науки України продовжує реалізовувати нові ініціативи в рамках комплексної політики в сфері…

14 хв. ago

На аукціоні продали останню річ збанкрутілого мільйонера: що це було

Дії суду в Китаї, який виставив на аукціон пляшку безалкогольного напою як останню річ, що…

16 хв. ago

Щодо України розгортається “війна сигналів”, через місяць буде розвилка — військовий аналітик

Ключові союзники України зможуть представити свою стратегію щодо завершення війни лише після обрання нового президента США та…

17 хв. ago

Викрадені Росією артефакти культурної спадщини помічено на міжнародному чорному ринку

Викрадені з українських музеїв та археологічних пам'яток експонати та артефакти вже почали з'являтися на міжнародному…

29 хв. ago

Є відстрочка чи бронь, але прийшла повістка: що робити

Потрібно прибути до територіального центру комплектування та соціальної підтримки навіть тоді, коли людина має відстрочку або…

31 хв. ago

Доведеться розщедритися. В Україні зросли тарифи на паспортні та міграційні послуги

В Україні з 7 жовтня зміниться вартість оформлення паспорта та деяких інших документів. Це також стосується обміну…

35 хв. ago