Categories: Погода

Циклон Finny господарюватиме в Україні майже тиждень: прогноз погоди з 7 по 13 жовтня

Цього тижня, з 7 по 13 жовтня, в Україні передбачається помірно тепла погода, з періодичними дощами, які подекуди супроводжуватимуться грозами. Синоптики прогнозують, що у нічні та ранкові години у деяких регіонах не виключені тумани, які є характерним явищем для середини осені. Наші пращури помітили, якщо з туманом довго летить павутина – довгу осінь вкаже, не скоро сніг ляже

Синоптики в Укргідрометцентрі повідомили, що внаслідок надходження вологого та нестійкого повітря з півдня (циклон Finny), у північно-східних областях пройдуть довгоочікувані дощі, які суттєво знизять ризики пожежної небезпеки. А також вони призведуть до закінчення тривалої повітряно-ґрунтової посухи.

  • У понеділок, 7 жовтня, під вплив циклонічної діяльності з півдня у більшості областей України пройдуть дощі, у центральних та південних регіонах часом значні. Подекуди можливі грози, у західних областях місуями туман. Вітер південний, із переходом на північно-західний, 7-12 м/с, при грозах поривчастий. Температура повітря вночі у західній частині становитиме +6…+11°, на решті країни +11…+18°; вдень +13…+19°, на півдні, у Криму та східних областях +20…+27°.
  • У вівторок, 8 жовтня, вночі у північних, східних регіонах, а також у Полтавській та Дніпропетровській областях утримається дощова погода. Вдень на всій території країни без істотних опадів. Вітер західний, 7-12 м/с, на північному сході місцями пориви, 15-17 м/с. Температура повітря вночі +7…+13°, вдень +14…+19°, на півдні до +21°.
  • У середу, 9 жовтня, в Україні очікується мінлива хмарність, без опадів. Вночі та вранці місцями можливий туман. Вітер переважно змінних напрямків, 3-8 м/с, на Правобережжі південний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +7…+13°, вдень +16…+21°, на півдні та місцями у західних областях до +23°.
  • У четвер, 10 жовтня, в Україні утримається погода без опадів, лише на Одещині та у Криму вдень місцями пройдуть короткочасні грозові дощі. Вітер переважно південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +7…+13°, на крайньому півдні місцями до +16°; вдень +18…+23°.
  • У п’ятницю, 11 жовтня, вночі місцями на Одещині та Миколаївщині, вдень у західному регіоні країни пройдуть дощі, місцями можливі грози. На решті території України без опадів. Вітер південно-східний, 5-10 м/с, у західних областях змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +8…+14°, на крайньому півдні та у Криму місцями до +17°; вдень +20…+25°, на крайньому заході +13…+18°.
  • У суботу, 12 жовтня, вночі дощі збережуться у західних областях, вдень очікуються також місцями у північних та південних регіонах. Вітер на лівобережжі південно-східний, на Правобережжі північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +9…+15°, на крайньому півдні та у Криму місцями до +18°; вдень +19…+25°, у західних областях +13…+18°.
  • У неділю, 13 жовтня, на більшій частині території країни очікуються невеликі, подекуди помірні дощі, в південних і центральних областях з грозами. Вітер південно-східний, із переходом на північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +7…+13°, на крайньому півдні та у Криму місцями +14…+17°; вдень +13…+18°, на південному сході та у Криму до +21°.
Ткаченко Валентина

Recent Posts

Багатодітні батьки можуть залишитись без відстрочки: таке станеться у трьох випадках

Багатодітні батьки, згідно з чинним законодавством, мають право на відстрочку від мобілізації, проте це право необхідно…

41 секунда ago

Як довго ви засинаєте: лікарі пояснили, які проблеми зі здоров’ям видає сон

Як занадто швидке засинання, так і занадто повільне може бути симптомом більш серйозної проблеми зі здоров'ям.…

10 хв. ago

Вчені виявили дивну гробницю дочки чиновника Стародавнього Єгипту

Археологам вдалося виявити гробницю доньки правителя провінції Асьют, яка жила в період Середнього царства в…

19 хв. ago

Не всі українці можуть отримати спадщину згідно з новими правилами

Право на спадок стає питанням для деяких українців. Подробиці про це пише сайт "На пенсії". Народний…

27 хв. ago

Алкоголь здатен “вбити” серця навіть молодих здорових людей, – учені

Німецькі вчені з'ясували, що алкоголь провокує проблеми з серцем навіть у молодих і здорових людей Науковці з…

36 хв. ago

Золоту статуетку сови знайшли через тридцять років за підказками з книги померлого письменника

Французькі шукачі скарбів нарешті знайшли довгоочікувану сову з золота та срібла з діамантами, сховану в 1993 році письменником Режисом…

45 хв. ago