Categories: Погода

Нарешті хороші новини про погоду – прогноз синоптиків на 7 серпня

У середу, 7 серпня, в Україні мінлива хмарність. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що температура повітря залишається літньою комфортною. Наші пращури помітили, якщо до обіду ранковий туман розсіявся – чекайте на гарну погоду.

Синоптики в Укргідрометцентрі повідомляють, що дощі завтра пройдуть місцями на півночі, у центральних областях, ввечері ще й на Харківщині. На решті території – без істотних опадів. Протягом дня очікується +24-29°, у південних регіонах – +28-31°. Ночі будуть прохолоднішими: +14-18°, а в Карпатах – +10-14°. Вітер північно-західний, 5-10 м/с.

На Київщині є ймовірність дощу з грозою. Температура повітря вдень становитиме близько +25-26°, вночі +19°. Вітер північно-західний, 5-7 м/с.

Народні прикмети 7 серпня

  • Лелека стоїть на одному місці – буде великий урожай.
  • На дубі багато жолудів – до теплої зими.
  • Уже лелеки вирішили відлітати – осінь буде холодною.
  • Якщо ніч із 7 на 8 серпня свіжа й холодна, то зима буде студеною й ранньою.
  • Якщо капуста вже повністю дозріла, то осінь цього року буде ранньою

Якою буде температура у містах України до кінця тижня:

Синоптики в Укргідрометцентрі повідомили, що до кінця першої декади серпня в Україні очікується відносно спокійний характер погоди без небезпечних та стихійних метеорологічних явищ. Стійке перенесення повітряних мас із заходу Європи забезпечить комфортне температурне тло і лише у південних регіонах традиційно збережеться спекотна погода з денними максимальними температурами до +30-35°C. Дощі протягом прогнозованого періоду спостерігатимуться не часто, і то переважно на Правобережжі країни. У південно-східній половині продовжиться період посухи та високої пожежної небезпеки.

  • У середу, 7 серпня, вночі у північній частині країни та у Криму, вдень на Лівобережжі пройдуть дощі, подекуди з грозами. У західних областях переважно без опадів. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +13-18°C, вдень +24-29°C, на півдні місцями до +32°C.
  • У четвер, 8 серпня, в Україні переважно без опадів. Вночі та вранці у західних областях місцями туман. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +13-18°C, вдень +24-29°C, на півдні місцями до +32°C.
  • У п’ятницю, 9 серпня, вночі без опадів, вдень місцями у західних областях пройде короткочасний дощ із грозою. Вночі та вранці у західній частині місцями тумани. Вітер західний, північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +14-19°C, вдень +27-32°C, на півдні до +34°C.
  • У суботу, 10 серпня, вночі у північних та західних областях, вдень місцями у центральних, південних регіонах та на Харківщині очікуються короткочасні дощі з грозами. Вітер переважно північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +15-20°C, вдень +27-32°C, у південних та місцями центральних областях +33-35°C.
  • У неділю, 11 серпня, опадів в Україні не передбачається. Вітер утримається північно-західної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +14-19°C, вдень +24-29°C, у південній частині +31-33°C.
Ольга Степанова

Recent Posts

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

2 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

12 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

24 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

40 хв. ago

Експерти пояснили небажання Путіна оголошувати нову хвилю мобілізації

Росія наразі не планує оголошення нової хвилі мобілізації в короткостроковій або середньостроковій перспективі, оскільки президент…

40 хв. ago

Стало відомо, хто може отримати пенсію загиблого військового

Попри війну, українці продовжують отримувати пенсії та соціальні виплати. В Україні існує декілька видів пенсії,…

52 хв. ago