Categories: Погода

Погіршення погоди в Україні: синоптики попереджають про грозу та потужний циклон

В Укргідрометцентрі зранку понеділка, 6 травня, зазначили, що незабаром, ближче до опівдня, у Києві та Київській області розпочнеться гроза, яка триватиме до кінця цієї доби. Про це головний метеорологічний центр країни повідомив в офіційному акаунті на Facebook.

Погода в Україні — де пройдуть дощі з грозами

Синоптики попередили про перший рівень небезпеки і закликали киян і мешканців передмістя не лякатися звуків грому, але й не ігнорувати сигналів повітряної тривоги.

Фото: Укргідрометцентр

Загалом прогноз погоди на 6 травня можна охарактеризувати таким чином — хмарно з проясненнями, місцями короткочасний дощ. У західних, північних та в більшості центральних областей вночі місцями невеликі, вдень помірні короткочасні дощі, подекуди грози. На решті території без опадів.

Фото: Укргідрометцентр

Вітер переважно південно-західний, 7-12 м/с, вдень у західних та північних областях місцями пориви 15-18 м/с. Температура вночі +8-13°; вдень +20-25°, у Карпатах та на узбережжі морів +14-19°.

А ось вже завтра, 7 травня, свіжіша повітряна маса із півночі, за словами народної синоптикині Наталки Діденко, зумовить зниження температури повітря у західних, північних областях та на Вінниччині до +16-20 градусів. На решті території України у вівторок тепла погода ще затримається.

“Холодний атмосферний фронт, який перетинатиме територію України, 7 травня принесе дощі з грозами. Хіба що в Криму та Приазов’ї опади завтра малоймовірні”, — додає Діденко.

Фото: Facebook

І обіцяє по всій території України південно-західний та західний вітер, поривчастий, часом навіть із штормовими поривами до 15-20 метрів за секунду. Надалі повітря буде в Україні скрізь свіжим, вдень +14-20 градусів, а всередині тижня навіть можливі заморозки.

У Києві 7 травня очікується періодично дощ з грозою, температура повітря знизиться і протягом дня становитиме +17-19 градусів. Західний вітер у столиці очікується рвучким.

“Завтра бажано не забути парасолю, одягнутися відповідно прогнозу, а не вибігати з голими плечима та коліньми, тримати неподалік “корвалоли” та “каптопреси” (кому важливо), бо через зміну погоди може й мінятися артеріальний тиск, боліти голова тощо”, — попереджає синоптикиня.

Погода в Україні — де зберігається пожежна небезпека

У понеділок, 6 травня, в Україні, крім Волинської, Житомирської та Закарпатської областей, переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Фото: Укргідрометцентр

Погода в Україні — де можливе водопілля

4-7 травня, внаслідок продовження підвищення рівнів води на Верхньому Дніпрі (в межах країни) та ділянці Десни Чернігів — Літки, утримання рівнів на високих позначках триватиме:

  • на Десні та її притоці річці Снов — затоплення заплавних територій та доріг на заплаві з порушенням транспортного сполучення з окремими селами у Новгород-Сіверському, Ніжинському районах (І рівень небезпеки — жовтий);
  • у Корюківському і Чернігівському районах Чернігівської області (ІІ рівень небезпеки — помаранчевий);
  • на Верхньому Дніпрі (в межах країни) утримуватиметься затоплення заплави з порушенням транспортного сполучення ряду прирічкових сіл водами Сожу (за даними ДСНС) і Дніпра у Чернігівському районі Чернігівської області (ІІ рівень небезпеки — помаранчевий).
Фото: Укргідрометцентр
Ольга Степанова

Recent Posts

Вручатимуть не лише повістки: ТЦК будуть надсилати чоловікам ще один документ

З 18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Тепер, крім повісток військовозобов’язаним, можуть…

7 години ago

Чому ми прокидаємося ночами: що говорять про це лікарі і як упоратися з проблемою

Сон - це не тільки приємне проведення часу, але і невід'ємна частина здорового способу життя.…

8 години ago

Чорна елегантність: Річард Гір із молодою дружиною у вишуканих вбраннях відвідали червону доріжку

На Каннському кінофестивалі зібралися вершки суспільства, де зірки кіно, моди та культури не пропустили можливість…

8 години ago

Винен страх: прем’єр-міністр Естонії пояснила, чому союзники надають Україні мало зброї

Партнери України надають Збройним силам недостатньо зброї через страх, який майстерно використовує російський диктатор Володимир Путін. При…

8 години ago

Закон про мобілізацію вже б’є по економіці: далекобійники перекрили трасу Київ-Одеса

Дальнобійники заблокували трасу Київ-Одеса на знак протесту проти нових правил перетину кордону. З 18 травня інспектори Державної…

8 години ago

Не лише без світла: з понеділка розпочнуться відключення газу – які графіки

Наступного тижня мешканцям Київської області доведеться тимчасово забути про газове опалення та кухонні плити. Причиною є необхідність…

8 години ago