Categories: Погода

Прогноз погоди на вихідні 6–7 липня: коли чекати рятівної прохолоди

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідні буде дуже спекотною. У деяких регіонах пройдуть невеликі дощі, проте рятівної прохолоди від них не варто чекати.

Погода в суботу 6 липня

Найспекотніше буде у Херсонській, Миколаївській і Запорізькій областях — тут стовпчики термометрів піднімуться до +33…+35 °С (уночі — до +20…+22 °С). В Одеській та східних областях очікується +29…+31 °С (уночі — +20…+23 °С), на решті території — +27…+29 °С (уночі — +15…+18 °С).

У більшості регіонів буде ясно, опадів не передбачається. Мінлива хмарність і невеликий короткочасний дощ синоптики прогнозують лише в Донецькій, Луганській і Харківській областях.

Погода в неділю 7 липня

Максимальні температурні показники знову очікуються у степових і приморських регіонах країни. На півдні, сході та південному сході термометри покажуть +31…+34 °С (уночі — +20…+22 °С). В інших регіонах України також буде спекотно: до +28…+30 °С удень та до +14…+17 °С уночі. Парасольки знадобляться лише у Донецькій та Луганській областях, де можливі короткочасні невеликі дощі.

Не тільки спекотно, а й пожежонебезпечно

6–7 липня на всій території України, окрім західних регіонів, Житомирської та Вінницької областей, очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Будь-яке потенційне джерело вогню може стати причиною великих пожеж!

Погода в понеділок 8 липня

Новий тиждень розпочнеться з немилосердної спеки. Найважче доведеться мешканцям південних, південно-східних та східних областей — тут повітря розжариться до +35…+38 °С (уночі — до +21…+23 °С). У центрі та на півночі країни очікується +30…+34 °С (уночі — +17…+19 °С), у західних областях — +28…+30 °С (уночі — +16…+18 °С).

Постарайтеся якнайменше перебувати на відкритому повітрі, особливо з 14:00 до 16:00, відмовтеся від будь-якої фізичної активності на вулиці, не виходьте з дому без питної води та головного убору.

У більшості областей погода на початку тижня буде хмарною, без опадів. Короткочасні дощі очікуються на сході та заході України, а також у Херсонській та Миколаївській областях.

Народні прикмети та вірування

Якщо 6 липня було спекотно та сонячно, через тиждень мало прийти похолодання. Яскраві зірки на небі віщували опади незабаром, а павуки, що активно плетуть павутиння, — затяжну спеку.

Увечері 7 липня прислухалися до цвіркунів — їхнє гучне дружне цвіркотіння «обіцяло» м’яку та теплу зиму. А спека цього дня вважалася вірогідною ознакою багатого врожаю.

Ольга Степанова

Recent Posts

Чоловік після пересадження серця продовжив життя свого донора та одружився з його коханою

Чоловік, який отримав нове серце в результаті трансплантації, зрештою прожив життя, до жаху схоже на…

12 хв. ago

У жовтні українцям із ТЦК масово розішлють ці повістки: що про них треба знати

В Україні існує кілька видів повісток, які громадяни призовного віку можуть отримувати під час загальної мобілізації…

19 хв. ago

“Не бачив нічого смішнішого”: у Північній Кореї зняли рекламу для туристів за участі росіян

Корейська туристична компанія Korea International Travel Company випустила малобюджетну рекламу, щоб привернути увагу іноземних відпочивальників.…

31 хв. ago

Як перевозити готівку та уникнути штрафів при виїзді з України

В Україні можна вільно перевозити через кордон готівку до 10 тисяч євро без необхідності декларування…

37 хв. ago

В Україні дозволили виписувати мешканців із квартири без їхнього відома: хто в зоні ризику

В Україні відбулися суттєві зміни у процедурі зняття громадян із реєстраційного обліку у житлових приміщеннях.…

50 хв. ago

Антарктида стрімко озеленюється: площа, вкрита мохами та рослинами, збільшилася на 1000%

Вчені більше не лякають кліматичною кризою, яка обрушиться на планету в майбутньому, а прямо заявляють…

54 хв. ago