Categories: Погода

Прогноз погоди на вихідні 6–7 липня: коли чекати рятівної прохолоди

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідні буде дуже спекотною. У деяких регіонах пройдуть невеликі дощі, проте рятівної прохолоди від них не варто чекати.

Погода в суботу 6 липня

Найспекотніше буде у Херсонській, Миколаївській і Запорізькій областях — тут стовпчики термометрів піднімуться до +33…+35 °С (уночі — до +20…+22 °С). В Одеській та східних областях очікується +29…+31 °С (уночі — +20…+23 °С), на решті території — +27…+29 °С (уночі — +15…+18 °С).

У більшості регіонів буде ясно, опадів не передбачається. Мінлива хмарність і невеликий короткочасний дощ синоптики прогнозують лише в Донецькій, Луганській і Харківській областях.

Погода в неділю 7 липня

Максимальні температурні показники знову очікуються у степових і приморських регіонах країни. На півдні, сході та південному сході термометри покажуть +31…+34 °С (уночі — +20…+22 °С). В інших регіонах України також буде спекотно: до +28…+30 °С удень та до +14…+17 °С уночі. Парасольки знадобляться лише у Донецькій та Луганській областях, де можливі короткочасні невеликі дощі.

Не тільки спекотно, а й пожежонебезпечно

6–7 липня на всій території України, окрім західних регіонів, Житомирської та Вінницької областей, очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Будь-яке потенційне джерело вогню може стати причиною великих пожеж!

Погода в понеділок 8 липня

Новий тиждень розпочнеться з немилосердної спеки. Найважче доведеться мешканцям південних, південно-східних та східних областей — тут повітря розжариться до +35…+38 °С (уночі — до +21…+23 °С). У центрі та на півночі країни очікується +30…+34 °С (уночі — +17…+19 °С), у західних областях — +28…+30 °С (уночі — +16…+18 °С).

Постарайтеся якнайменше перебувати на відкритому повітрі, особливо з 14:00 до 16:00, відмовтеся від будь-якої фізичної активності на вулиці, не виходьте з дому без питної води та головного убору.

У більшості областей погода на початку тижня буде хмарною, без опадів. Короткочасні дощі очікуються на сході та заході України, а також у Херсонській та Миколаївській областях.

Народні прикмети та вірування

Якщо 6 липня було спекотно та сонячно, через тиждень мало прийти похолодання. Яскраві зірки на небі віщували опади незабаром, а павуки, що активно плетуть павутиння, — затяжну спеку.

Увечері 7 липня прислухалися до цвіркунів — їхнє гучне дружне цвіркотіння «обіцяло» м’яку та теплу зиму. А спека цього дня вважалася вірогідною ознакою багатого врожаю.

Ольга Степанова

Recent Posts

В Україні хочуть повернути обов’язковий техогляд авто

В Україні можуть повернути обов’язковий технічний огляд для всіх легкових автомобілів. За даними mauto.com.ua, ця…

10 хв. ago

Прем’єр Франції заявив, що йде у відставку

Прем'єр-міністр Франції Габріель Атталь після оголошення результатів екзитполу другого туру парламентських виборів заявив, що йде у відставку.

21 хв. ago

Пережити спеку: корисні поради для здоров’я

Літня спека може бути виснажливою та небезпечною для здоров'я. Важливо знати, як правильно поводитися під…

36 хв. ago

Нідерланди передадуть Україні ще одну систему ППО Patriot

Україні нададуть додатковий комплекс Patriot для посилення протиповітряної оборони.

51 хв. ago

Відключення світла: чи будуть вони у серпні

В Україні тривають відключення світла через постійні удари Росії по енергетичній інфраструктурі та ремонт енергоблоків.

59 хв. ago

НАТО надасть додатковий пакет допомоги Україні: що туди увійде

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україні отримає новий пакет допомоги ще до саміту Альянсу у…

1 годину ago