Categories: Погода

Насуваються морози: коли та на скільки градусів впаде температура

Багато українців вже налаштувалися на теплу весняну погоду , але вона ще готує нам холодні сюрпризи. Найближчої доби варто одягнутись тепліше, оскільки мороз, вітер та дощ зі снігом точно не дадуть насолодитися прогулянкою. 

Про синоптичні сюрпризи пише УНІАН.

Синоптики попереджають, що повітряні потоки у більшості областей країни почнуть змінюватися, несучи за собою холодний вітер та нічні морози. Зокрема, вже 6 березня на півночі, а також у центрі України очікуються невеликі дощі, які накриють та південні області вже 7 березня. У нічний час компанію дощу подекуди становитиме мокрий сніг.

Вітер у ці дні також трохи посилиться: 6 та 7 березня дме з південного сходу, переходячи у північно-східний напрямок. Сила поривів – 5-10 м/с.

Стовпчики термометрів вдень 6 березня коливатимуться в межах +4° – +10°, ще тепліше буде на півдні України та на Закарпатті – +11°…+16°. Вночі температура опуститься в діапазон від 3° тепла до 3° морозу, але вранці 7 березня стане тепліше і повітря прогріється до 0° – +8°. Наступної ночі очікується морозна температура практично в усіх областях – 0° – -7°.

Столичним мешканцям завтра, 6 березня, не варто виходити з дому без парасольок. У Києві очікуються невеликі дощі із мокрим снігом. Вночі очікується мороз від 2 до 4 градусів нижче за нуль. Крім того, прогнозується холодний північно-східний вітер, тому теплі шарфи та шапки точно знадобляться тим, хто має намір залишити затишні квартири.

За прогнозами синоптиків, прохолодна непривітна погода в Україні протримається до кінця цього тижня, а довгоочікуване потепління трохи затримається, відклавши свій прихід до другої половини березня.

Ольга Степанова

Recent Posts

Зірці легендарного мему в мережі вже 32 роки: який вигляд має дівчина зараз (фото)

Зірці відомого мему, який отримав назву "Дівчинка-катастрофа", Зої Рот вже 32 роки.  Цікаво, що це фото з…

6 хв. ago

Одеська чиновниця облаяла та побила водія маршрутки. Відео

В Одесі чиновниця ОВА влаштувала скандал із водієм маршрутки. Місцеві паблики показали відео конфлікту жінки…

12 хв. ago

Російський журналіст Познер потрапив у «список Путіна»: що це означає

4 жовтня 90-річного журналіста та телеведучого Володимира Познера внесли до «списку Путіна». Це сталося на…

16 хв. ago

Синоптики обіцяють аномально теплу зиму: сніг і морози будуть нетривалими

В Україні зима цього року обіцяє бути загалом теплою, хоча не виключені короткочасні періоди арктичного…

40 хв. ago

Пакуйте рюкзаки: Міноборони загребе ще 70 тис. чоловіків – повістки вже “полетіли”

Міністерство оборони України вже надіслало 70 тисяч повісток чоловікам. Про це повідомляє Ukrainian Military Pages, посилаючись на свої джерела…

45 хв. ago

Тепер біда не лише від «Шахедів»: у ЗСУ розповіли, чим росіяни дедалі частіше атакують Україну

Російські загарбницькі війська дедалі частіше, крім "Шахедів", використовують дрони невстановленого типу. Але вони часто потрапляють…

58 хв. ago