Categories: Погода

Насуваються морози: коли та на скільки градусів впаде температура

Багато українців вже налаштувалися на теплу весняну погоду , але вона ще готує нам холодні сюрпризи. Найближчої доби варто одягнутись тепліше, оскільки мороз, вітер та дощ зі снігом точно не дадуть насолодитися прогулянкою. 

Про синоптичні сюрпризи пише УНІАН.

Синоптики попереджають, що повітряні потоки у більшості областей країни почнуть змінюватися, несучи за собою холодний вітер та нічні морози. Зокрема, вже 6 березня на півночі, а також у центрі України очікуються невеликі дощі, які накриють та південні області вже 7 березня. У нічний час компанію дощу подекуди становитиме мокрий сніг.

Вітер у ці дні також трохи посилиться: 6 та 7 березня дме з південного сходу, переходячи у північно-східний напрямок. Сила поривів – 5-10 м/с.

Стовпчики термометрів вдень 6 березня коливатимуться в межах +4° – +10°, ще тепліше буде на півдні України та на Закарпатті – +11°…+16°. Вночі температура опуститься в діапазон від 3° тепла до 3° морозу, але вранці 7 березня стане тепліше і повітря прогріється до 0° – +8°. Наступної ночі очікується морозна температура практично в усіх областях – 0° – -7°.

Столичним мешканцям завтра, 6 березня, не варто виходити з дому без парасольок. У Києві очікуються невеликі дощі із мокрим снігом. Вночі очікується мороз від 2 до 4 градусів нижче за нуль. Крім того, прогнозується холодний північно-східний вітер, тому теплі шарфи та шапки точно знадобляться тим, хто має намір залишити затишні квартири.

За прогнозами синоптиків, прохолодна непривітна погода в Україні протримається до кінця цього тижня, а довгоочікуване потепління трохи затримається, відклавши свій прихід до другої половини березня.

Ольга Степанова

Recent Posts

Схоже на казку: експерти назвали італійське місто, яке варто відвідати в жовтні

Якщо вам не пощастило отримати відпустку влітку, це не означає, що відпустка у жовтні не…

4 хв. ago

Зарплати українців зменшаться: вирахують в жовтні заднім числом

Народний депутат Ярослав Железняк заявив, що законопроєкт, який передбачає підвищення податків та військового збору, набуде…

10 хв. ago

Замість 900 гривень — 15 000 $: у Києві евакуатор “вдало” доставив автівку порушника, авто майже вщент

У Києві чоловіка оштрафували за паркування та евакуювали авто, але під час розвантаження, машину пошкодили, і збитки…

20 хв. ago

Війна стане ще більше “справою бідних”: без шансу на бронь та підтримку

Третій рік повномасштабного конфлікту приніс Україні чимало викликів: бізнеси страждають від нестачі робочої сили, а…

27 хв. ago

Чому в машині неприємно пахне та як це виправити: поради від експертів

Часто автомобілі можуть ламатися, однак інколи машина може видавати неприємний запах, який незрозуміло, звідки виникає. Експерти організації…

44 хв. ago

Які пальта носити восени 2024 року: сучасні тренди, які підкорюють модниць

У гардеробі кожної модниці має бути декілька варіантів верхнього одягу, які можна носити в залежності…

52 хв. ago