Categories: Погода

Україну охопила погодна протифаза: синоптик пояснив, до чого готуватись

Наразі в Україні встановилася класична погодна протифаза. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив черкаський синоптик Віталій Пстригань.

За його словами, у західній частині України вже триває метеорологічна осінь з її “типовими атрибутами”: хмарність, холод та періодичні дощі. І зовсім інша погода на решті території, де досі триває метеорологічне літо: сонячно, сухо та тепло. 

Він пояснив, що причина таких різних погодних умов – це домінування циклонічної діяльності на західній частині України, куди ринув потік повітря з Арктики, та блокуючого антициклону зі сходу, де переважають південні повітряні потоки. 

За прогнозом синоптика, наразі в атмосфері намітилася перебудова синоптичних процесів. На вихідних атмосферні фронти південного західного циклону Finny принесуть дощі та грози, зокрема, і на Черкащину. А на початку нового робочого тижня вже домінуватиме нестійка з короткочасними дощами погода з аномально високим температурним фоном.

Потепління в Україні

За даними Укргідрометцентру, на заході України очікується потепління, а на решті території ще збережеться майже літнє тепло.

За словами синоптикиня Наталії Птухи, практично протягом усієї першої декади жовтня в Україні відбуватиметься певне підвищення температури. Заморозків на заході України вже не очікується.

Коломієць Надія

Recent Posts

У яких районах Києва найбюджетніше житло: ціни та порівняння

Попри війну у Києві на ринку нерухомості зростають ціни на оренду житла. Так вартість з…

5 хв. ago

Арестович відзначився новим прогнозом для України: все буде погано, повільно та безнадійно

Колішній радник Офісу президента Олексій Арестович, який наразі перебуває за кордоном, відзначився черговим песимістичним прогнозом щодо…

11 хв. ago

Кім Чен Ин в оточенні напівголих військових пригрозив Південній Кореї ядерним ударом (фото)

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що його країна без вагань застосує ядерну зброю,…

18 хв. ago

З чим Путін ніяк не може змиритися: де ворог готується влаштувати ЗСУ пекло

Російські окупанти продовжують дотримуватися своєї стратегії тотального руйнування, як на українських територіях, так і в…

26 хв. ago

Джонсон відмовляв Путіна від вторгнення до України: але “фюрер” боявся ракет НАТО

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон намагався відмовити диктатора РФ Володимира Путіна від вторгнення до України. Втім, "фюрер" боявся, що…

36 хв. ago

Готується відставка Буданова, Сирського і Умєрова: хто їх замінить на посадах

Офіс президента Володимира Зеленського нібито обговорює можливість відставки командувача ЗСУ Олександра Сирського, керівника Головного управління…

39 хв. ago