Categories: Погода

На Україну знову насувається циклон: чого очікувати у вихідні

До України циклон принесе дощі на захід, північ і центр, в той час як схід і південь насолоджуватимуться аномальним теплом. Про це повідомляють  синоптики Наталка Діденко та Ігор Кібальчич.

У західних, північних та центральних регіонах України очікується дощовий вікенд, а в Одеській області – періодичні дощі різної інтенсивності. Погода в Україні демонструє виразні контрасти не тільки за територіальною ознакою, але й температурною. Найнижча температура повітря, від +11 до +17 градусів, очікується на заході, тоді як у решті території стовпчики термометрів покажуть від +18 до +24 градуси.

У столиці, Києві, синоптики обіцяють дощові вихідні з температурою в суботу близько +18 градусів, яка підніметься до +22 градусів у неділю. Це додає деякий комфорт після свіжих днів минулого тижня.

Окрему увагу варто звернути на прогноз Ігоря Кібальчича, який анонсує аномальне тепло в більшості південних та східних областей. Завдяки активному перенесенню повітряних мас з півдня, ці регіони відчуватимуть літню спеку з температурами до +29 градусів.

Тим часом, північні та південні області України зазнаватимуть дощової погоди, що супроводжуватиметься туманами і більш низькими температурами, створюючи дискомфорт для мешканців.

Коломієць Надія

Recent Posts

Кому вигідна відставка Буданова і до чого тут Сирський – відповідь експерта

Чутки про ймовірне звільнення керівника ГУР Кирила Буданова могли запустити його опоненти, які прагнути займати цю посаду.…

5 хв. ago

До школи за новими правилами: кому заборонять навчатись дистанційно

З 1 вересня 2025 року українські учні, які стали вимушеними переселенцями через російську агресію, отримають…

14 хв. ago

У Конго перекинулося судно з майже 300 пасажирами на борту (відео)

Щонайменше 78 людей потонули в озері Ківу на сході Демократичної Республіки Конго унаслідок перекидання човна…

23 хв. ago

Небезпечний тренд серед дітей у мережі: омбудсмен дав пораду батькам

У соцмережах набирає популярності новий небезпечний флешмоб – діти на камеру вдихають пари побутових токсичних речовин, що  може бути…

31 хв. ago

Гепатит і ВІЛ не перешкода: хвороби, з якими беруть в армію

Нещодавні зміни у законодавстві України щодо мобілізації внесли корективи у процедуру визначення придатності до військової…

40 хв. ago

ЄС запроваджує п’ятирічне додаткове мито на електромобілі з Китаю

Європейський союз сьогодні, 4 жовтня, підтримав запровадження мита на електромобілі з Китаю. Його розмір подекуди…

49 хв. ago