Categories: Погода

Коли починається осіннє похолодання: яка буде погода в Україні

Перехід від літа до осені в Україні супроводжується поступовим зниженням температури повітря, і саме це зниження, а не дата на календарі, є показником зміни сезонів. Синоптик Укргідрометцентру Діана Кривобок в коментарі для 24 каналу пояснила, що метеорологічний перехід від літа до осені фіксують тоді, коли середньодобова температура знижується до +15°C і утримується на цьому рівні протягом кількох днів поспіль.

Кривобок підкреслила, що похолодання вважається не різким зниженням температури, а поступовим процесом охолодження поверхні Землі. Зазвичай у вересні та жовтні погода ще може залишатися досить теплою, проте вже в листопаді спостерігається перехідний період, коли можливі як залишки тепла на початку місяця, так і значне зниження температури наприкінці.

Проте синоптик зауважила, що щороку погодні умови можуть суттєво змінюватися, і передбачити точний час настання холодів важко, оскільки це залежить від багатьох факторів, зокрема кліматичних змін та особливостей кожного сезону.

Нагадаємо, що “Коментарі” писали про те, що в Україну йде сильне похолодання.  1 жовтня в Україні прогнозується прохолодна, а подекуди навіть морозно-холодна погода. За даними Укргідрометцентру, на півночі, в центральних, Харківській та південних областях очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки через суху погоду. 

Синоптик Наталка Діденко попереджає, що в Україні температура повітря почне опускатися до нульових показників, а в Карпатах можливий навіть мороз. В окремих регіонах денна температура підніметься до +20…+26°C, а на заході буде прохолодно — від +9 до +13°C. Сильні дощі накриють територію країни з 4 по 6 жовтня.

Романчук Микола

Recent Posts

Назвали фрукт, що спалює жир краще за спортзал

Фрукти вкрай важливі для організму, адже допомагають підтримувати здорову вагу. Клітковина та вода у фруктах…

2 хв. ago

Мати дітей Павла Дурова звинуватила засновника Telegram у побитті молодшого сина

Уродженка Петербурга Ірина Болгар, мати трьох дітей Павла Дурова, стверджує, що засновник Telegram застосовував насильство до…

2 хв. ago

Україна хоче мобілізувати 200 тисяч новобранців до кінця року, – The Times

Україна має намір мобілізувати ще 200 тисяч новобранців до кінця року, але ці плани навряд чи вдасться…

11 хв. ago

Горить та палає: у Росії пожежа на нафтобазі. ВІДЕО

У Росії в ніч проти 4 жовтня у Воронезькій області безпілотник атакував нафтобазу ТОВ "Аннанафтопродукт"…

14 хв. ago

Тариф на опалення сильно підвищили

24 вересня Калуський міськвиконком затвердив нові тарифи на централізоване опалення та транспортування тепла на сезон 2024/2025 років.…

19 хв. ago

6-метровий монстр: рибалка знайшов на пляжі вимираючу акулу з дивним тілом (фото)

Рибалка Джейсон Мойс з Сіднея (Австралія) прогулювався берегом Севен-Майл у містечку Шолхейвені (Новий Південний Уельс),…

28 хв. ago