Categories: Погода

Синоптик розповіла, коли українцям очікувати найбільшої спеки влітку

Очікується, що температура цього літа буде на 1-2 градуси вища за норму. Коли українцям слід очікувати найбільшої спеки, у коментарі “24 Каналу” розповіла завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України Віра Балабух.

Синоптик зазначила, що найвища температура очікується в липні й першій половині серпня, при цьому суттєві й тривалі зниження малоймовірні.

“Найсильніші аномалії та тенденції до утворення хвиль спеки ймовірні в західних, південних, південно-східних областях”, –  розповіла Балабух.

Крім того, за її прогнозом, у південних, південно-східних регіонах, а також центральних областях України ймовірний дефіцит опадів.

Водночас вона зазначила, що у разі посилення циклонічної активності над Європою до України будуть переміщуватися більш вологі повітряні маси.

“Це зумовить збільшення інтенсивності конвективних процесів, утворення локальних гроз, злив, граду та шквалу”, – розповіла Балабух.

Яка погода буде в Україні у червні – прогноз

У червні українцям не варто очікувати аж надто спекотної погоди.  За прогнозом синоптика Українського гідрометцентру Наталії Птухи, упродовж першого місяця літа на нашій території будуть “кілька днів з високими значеннями температури”.

Раніше Наталія Птуха говорила, що упродовж першого літнього місяця на українській землі очікується +19…+23 градуси, а це на 1,5-2 градуси вище кліматичної норми.

За прогнозом синоптика Ігоря Кибальчича, на цьому тижні у більшості областей України прогнозується нестійка та спекотна погода. Однак у деяких регіонах очікують зливи з грозами, а подекуди й град.

Ольга Степанова

Recent Posts

Названо неймовірне містечко в Іспанії, яке ідеально підійде для відпочинку восени

Кастельфуліт-да-ла-Рока є одним з наймальовничіших містечок Іспанії, яке знаходиться в регіоні Жирона, Каталонія. Воно розташоване між…

14 секунд ago

5 осінніх кольорових комбінацій, які непідвладні часу і виглядають дуже дорого (фото)

Перехідний період між літом і зимою - це чудовий час, щоб поекспериментувати з більш глибокими,…

10 хв. ago

Чисто чоловічі секрети: перевірені роками способи “видалення” жиру з живота

Коригування в харчуванні та певна фізична активність допоможе прибрати жир на животі. Жирок на черевці…

15 хв. ago

“Хайпуємо?”: відомому українському блогеру приставили пістолет до шиї посеред вулиці

Український блогер Ніколас Карма, який веде рубрику "Скільки коштує ваш лук" у TikTok розповів про…

21 хв. ago

Бронювання можна отримати автоматично: кому не треба звертатись в ТЦК

Уряд України продовжує вдосконалювати механізми мобілізації та військового обліку в умовах воєнного стану. Кабінет Міністрів…

30 хв. ago

Українців позбавлять права на субсидію: хто у зоні ризику

Право українців на житлові субсидії можуть переглядати у разі виникнення певних обставин. Хто може втратити…

45 хв. ago