Categories: Погода

Дощі, грози, град та шквали: прогноз погоди на 4 червня

У вівторок, 4 травня, в Україні буде хмарно з проясненнями. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що в деяких областях є ймовірність граду та шквалу. Наші пращури помітили, якщо йде дощ – йтиме ще 2-3 дні.

Синоптики в Укргідрометцентрі повідомляють, що вночі в більшості західних областей, на Вінничині, Одещині та Миколаївщині, вдень в Україні, крім південного сходу, короткочасні дощі, грози, вдень в окремих районах град та шквали 15-20 м/с. Вітер південний та південно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі 12-17°, вдень у західних та північних областях 22-27°, на решті території 28-33°. На високогір’ї Карпат вночі 8-13°, вдень 14-19°.

На Київщині вночі без опадів, вдень короткочасний дощ, гроза, в окремих районах град та шквал 15-20 м/с, І рівень небезпечності, жовтий. Вітер південний, південно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі 12-17°, вдень 22-27°. У Києві вночі 15-17°, вдень 25-27°.

  • Сильна роса вранці 4 червня – чекай багатого врожаю.
  • Часті тумани – чекай грибного літа.
  • Вночі 4 червня соловей заспівав – прикмета того, що погода буде гарною.
  • Північний вітер віщує кілька днів без опадів.
  • Фіалка ввечері квіти розкрила – літо буде теплим і сонячним.

Якою буде температура у містах України до кінця тижня:

Синоптики в Укргідрометцентрі повідомили, що опади розподілятимуться нерівномірно і найбільша їх кількість передбачається у західних та північних областях. Тут також не виключені небезпечні та стихійні метеорологічні явища, пов’язані із грозовою активністю.

  • У вівторок, 4 червня, у західних, північних та місцями центральних областях очікується нестійка погода: пройдуть короткочасні дощі з грозами, вдень у західній частині, а також на Київщині місцями сильні зливи, град та шквали 20-25 м/с. На решті території країни переважно без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +13-19°С, вдень +23-28°С, у південних та східних областях +28-33°С.
  • У середу, 5 червня, у більшості областей, крім південно-східної частини та Криму, пройдуть дощі з грозами, вдень місцями град та шквали, 15-20 м/с. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +13-19°С, вдень +22-27°С, на півдні та сході +29-34°С.
  • У четвер, 6 червня, у центральних та південних областях переважно без опадів, на решті території України місцями очікуються грозові дощі, вдень в окремих пунктах град та шквали, 15-20 м/с. Вітер західний/північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +13-19°С, вдень +22-27°С, у південно-східній половині місцями до +30°С.
  • У п’ятницю, 7 червня, в Україні переважно без опадів, лише вранці та вдень у західних областях місцями пройдуть грозові дощі. Вітер у західній частині змінних напрямків, 3-8 м/с, на решті країни північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +11-16°С, вдень +22-27°С, у південній половині місцями до +30°С.
  • У суботу, 8 червня, у західних та місцями центральних регіонах очікуються короткочасні грозові дощі, у західній частині у другій половині дня місцями сильні зливи, град та шквали, 17-22 м/с. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +12-17°С, вдень +23-28°С.
  • У неділю, 9 червня, у західних та північних областях утримається нестійкий характер погоди з грозовими дощами. На решті території України переважно без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +13-18°С, вдень +25-30°С, у південних та центральних областях +31-33°С.
Ольга Степанова

Recent Posts

ПВК “Вагнер” у Малі: що сталося з найманцями, які потрапили в полон до туарегів, — Reuters

У ПВК "Вагнер" заявили, що їхній найманець, якого повстанці-туареги в Малі взяли в полон живим,…

8 хв. ago

Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації

Під час воєнного стану в Україні діє загальна мобілізація, однак законодавством визначено, що деякі категорії…

16 хв. ago

Рада не пощадила українців: нардепи підтримали історичне підвищення податків

Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради підтримав до другого читання законопроєкт…

23 хв. ago

Після виходу з Вугледара 72-й ОМБр наказали знову займати позиції на фронті замість відновлення

Бійцям знекровленої 72-ї окремої механізованої бригади після виходу з Вугледара віддали наказ без відпочинку знову займати позиції. Про…

32 хв. ago

Розкрито зухвалу вимогу принца Луї до Кейт Міддлтон

Принц Луї, наймолодша дитина принца Вільяма та Кейт Міддлтон, має справжній характер. Шестирічного хлопчика часто…

40 хв. ago

Друзі Путіна захопили землю в Криму: будуватимуть стоянку для яхт російських багатіїв

Мільярдери з найближчого оточення президента Росії Аркадій та Борис Ротенберги за останні півтора роки заволоділи…

49 хв. ago