Categories: Погода

Дощі, грози, град та шквали: прогноз погоди на 4 червня

У вівторок, 4 травня, в Україні буде хмарно з проясненнями. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що в деяких областях є ймовірність граду та шквалу. Наші пращури помітили, якщо йде дощ – йтиме ще 2-3 дні.

Синоптики в Укргідрометцентрі повідомляють, що вночі в більшості західних областей, на Вінничині, Одещині та Миколаївщині, вдень в Україні, крім південного сходу, короткочасні дощі, грози, вдень в окремих районах град та шквали 15-20 м/с. Вітер південний та південно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі 12-17°, вдень у західних та північних областях 22-27°, на решті території 28-33°. На високогір’ї Карпат вночі 8-13°, вдень 14-19°.

На Київщині вночі без опадів, вдень короткочасний дощ, гроза, в окремих районах град та шквал 15-20 м/с, І рівень небезпечності, жовтий. Вітер південний, південно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі 12-17°, вдень 22-27°. У Києві вночі 15-17°, вдень 25-27°.

  • Сильна роса вранці 4 червня – чекай багатого врожаю.
  • Часті тумани – чекай грибного літа.
  • Вночі 4 червня соловей заспівав – прикмета того, що погода буде гарною.
  • Північний вітер віщує кілька днів без опадів.
  • Фіалка ввечері квіти розкрила – літо буде теплим і сонячним.

Якою буде температура у містах України до кінця тижня:

Синоптики в Укргідрометцентрі повідомили, що опади розподілятимуться нерівномірно і найбільша їх кількість передбачається у західних та північних областях. Тут також не виключені небезпечні та стихійні метеорологічні явища, пов’язані із грозовою активністю.

  • У вівторок, 4 червня, у західних, північних та місцями центральних областях очікується нестійка погода: пройдуть короткочасні дощі з грозами, вдень у західній частині, а також на Київщині місцями сильні зливи, град та шквали 20-25 м/с. На решті території країни переважно без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +13-19°С, вдень +23-28°С, у південних та східних областях +28-33°С.
  • У середу, 5 червня, у більшості областей, крім південно-східної частини та Криму, пройдуть дощі з грозами, вдень місцями град та шквали, 15-20 м/с. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +13-19°С, вдень +22-27°С, на півдні та сході +29-34°С.
  • У четвер, 6 червня, у центральних та південних областях переважно без опадів, на решті території України місцями очікуються грозові дощі, вдень в окремих пунктах град та шквали, 15-20 м/с. Вітер західний/північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +13-19°С, вдень +22-27°С, у південно-східній половині місцями до +30°С.
  • У п’ятницю, 7 червня, в Україні переважно без опадів, лише вранці та вдень у західних областях місцями пройдуть грозові дощі. Вітер у західній частині змінних напрямків, 3-8 м/с, на решті країни північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +11-16°С, вдень +22-27°С, у південній половині місцями до +30°С.
  • У суботу, 8 червня, у західних та місцями центральних регіонах очікуються короткочасні грозові дощі, у західній частині у другій половині дня місцями сильні зливи, град та шквали, 17-22 м/с. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +12-17°С, вдень +23-28°С.
  • У неділю, 9 червня, у західних та північних областях утримається нестійкий характер погоди з грозовими дощами. На решті території України переважно без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +13-18°С, вдень +25-30°С, у південних та центральних областях +31-33°С.
Ольга Степанова

Recent Posts

Навіть не половина: нардеп розповів, скільки чоловіків в Україні не оновили дані у ТЦК

Переважна більшість українських військовозобов’язаних, які фізично приходять до ТЦК, мають право на відстрочку. Інші для оновлення…

2 хв. ago

Полякам загрожує бідність? Статистика продемонструвала невтішний тренд

За даними Головного статистичного управління Польщі (GUS), у 2023 році рекордно високий відсоток поляків жив…

6 хв. ago

“Такого ще не бачили”: надпотужний приліт у Криму потрапив на відео

Потужні вибухи та сильне задимлення внаслідок "роботи російської ППО", яка традиційно збила все, що тільки можна…

8 хв. ago

Біля залізниці: у Бєлгороді стався вибух, над містом здіймається дим

Увечері 1 липня жителі Бєлгорода почули гучний вибух на західній околиці міста. Перед цим місцева влада…

12 хв. ago

В Україні з 1 липня подорожчає бензин: водіям повідомили про зміну цін на пальне

В Україні з 1 липня зросте вартість бензину. Це пов'язано із підвищенням акцизу. Стало відомо,…

22 хв. ago

Посилення мобілізації: чи матимуть ТЦК доступ до рахунків українців

Президент України Володимир Зеленський ухвалив зміни до законопроєкту No 11143 про реєстр призовників, військовозобов’язаних і…

24 хв. ago