Categories: Погода

Мокрий сніг та +8 градусів: в Україні різко похолодає

В Україні очікується різке похолодання. Після аномального тепла квітень підготував опади. Детальніше про погоду найближчим часом 3 квітня розповіла синоптикиня Наталка Діденко.

“Завтра буде найхолодніший день з найближчої перспективи! У північних та західних областях України навіть вдень температура повітря не перевищуватиме +6-11 градусів”, — попередила вона.

У Вінницькій та Полтавській областях 4 квітня очікуються +8…+12 градусів. У Черкаській області та Кропивницькому районі буде дещо тепліше — +12…+17 градусів. У Дніпропетровській області температура досягатиме позначки +19 градусів.

У Харківській області прогнозують +10…+14 градусів. У Луганській області стовпчики термометрів фіксуватимуть до +20 градусів, у Донецькій — до +18 градусів.

У південній частині країни передбачається від +15 до +20 градусів.

“Опади найбільш ймовірні на півночі, заході та на північному сході України — дощ, місцями можливий мокрий сніг. На решті території України — без опадів”, — зазначила Діденко.

Вітер 4 квітня має бути помірним, а штормові пориви стихатимуть. Лише на північному сході можливі місцями пориви до 15-20 метрів за секунду. Пилові масиви, принесені з Сахари, вже залишають територію України.

У Києві 4 квітня також очікується “найхолодніший день”. Стовпчики термометрів у столиці фіксуватимуть не більше +8…+10 градусів. Вранці місцями випаде дощ, а вдень істотних опадів не передбачається.

“Надалі температура повітря підвищуватиметься. Але завтра одягніться тепліше, щоб потім не фотографуватися під квітучою абрикосою із червоним носом і сумними застудними очима”, — порадила синоптикиня.

Нагадаємо, в Україні фіксували запилення повітря через піщану бурю у Сахарі, пил з якої принесло в Європу. Синоптикиня Наталка Діденко попереджала, що через це можуть погіршитись видимість та ускладнитись дихання.

Цього року в Україні раптово запанувала справжня весна. Температура піднялася вище за +20 градусів, і вже за перший день квітня було побито цілу низку рекордів.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

16 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

24 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

31 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

37 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

43 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

53 хв. ago