Categories: Погода

Насуваються сильні снігопади: які області України та коли накриє негода

У березні в Україні очікується настання суворої зими з значними сніговими опадами.

Про це свідчать дані порталу Ventusky.

Згідно з прогнозами синоптиків, у другій декаді березня у країні очікується погіршення погодних умов, яке супроводжуватимуть інтенсивні снігопади. Починаючи з ночі на 11 березня, снігопади спостерігатимуться переважно в Сумській та Чернігівській областях.

Зранку 11 березня опади розпочнуться в Житомирській, Київській, Сумській, Чернігівській, Черкаській, Харківській та Полтавській областях.

Протягом дня 11 березня снігові опади поширяться на захід та південь країни, прогнозуються також у Дніпропетровській, Кіровоградській, Вінницькій, Донецькій та Луганській областях.

Подібні погодні умови передбачаються також на вечір 11 березня.

Щодо погоди в Україні на 12 березня, протягом ночі очікується сніг лише на півдні країни та на узбережжі Азовського моря. Опади у вигляді снігу пройдуть у Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Херсонській областях, а також у Криму.

А початок березня в Україні відзначиться весняною теплотою та сухим погодженням, повідомляє Наталія Птуха, експерт Укргідрометцентру, у коментарі для NV.

За даними спеціаліста, протягом кінця лютого і 1-2 березня на території країни очікується відсутність опадів. Вночі у східних областях температура становитиме від 0 до -6 градусів, а вдень – від +5 до +11 градусів. У західних регіонах буде тепліше, з температурними показниками від +1 до +7 градусів вночі і від +10 до +6 градусів вдень.

“На початку календарної весни в Закарпатті може бути навіть до +18 градусів”, – додає синоптик.

У північних, центральних і південних регіонах очікується вночі від +4 до -2 градусів, а вдень від +7 до +13 градусів.

Щодо вітру, очікується південно-східний вітер, який пізніше перейде на південно-західний, з помірними швидкостями від 3 до 10 м/с.

За словами Наталії Птухи, у багатьох областях України вже можна спостерігати прихід метеорологічної весни, зокрема у Харкові, Житомирі, Рівному та Дніпрі.

У столиці та області також очікується тепла та суха погода. На 1-2 березня вночі температура підніметься до +1 … +3 градусів, а вдень до +10 градусів.

“Загальна тенденція свідчить про те, що в березні середня температура буде вищою за кліматичну норму”, – робить висновок Наталія Птуха.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

60 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

1 годину ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

1 годину ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago