Categories: Погода

Потужний циклон несе в Україну вітер, мряку та льодяну крупу

Сьогодні та завтра в Україні очікуються опади, поривчастий вітер та різке потепління. 

Про це говорить синоптик Ігор Кібальчич, передає “Метеопрог“.

Він пояснив, що у найближчі дві доби погоду в Україні визначатиме потужний атлантичний циклон Nadine. Через це очікується нестійка погода з опадами у вигляді снігу, мокрого снігу з переходом у дощ.

“Надходження вологої атлантичної повітряної маси на тлі західних вітрів призведе до значного підвищення температури повітря по всій країні з відхиленнями від норми на 5-10 °С”, – зауважив синоптик.

Погода 3 лютого

У західних областях опади будуть переважно у вигляді дощу. У Карпатах протягом доби сніг, подекуди значний. Вранці та вдень місцями пориви вітру 15-20 м/с (за винятком Закарпаття). Температура повітря вдень +3…+8 °С, у Карпатах буде 0…-5 °С.

У північних областях вранці та вдень очікуються помірні опади у вигляді мокрого снігу з переходом у дощ. Подекуди налипання мокрого снігу, а на дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, 9-14 м/с. Температура повітря вдень +1…+6 °С.

У центральних областях вранці та вдень буде сніг, мокрий сніг, з переходом у другій половині дня в дощ та мряку. Подекуди очікується налипання мокрого снігу й ожеледиця на дорогах.Вдень окремі пориви вітру сягатимуть 15-17 м/с. Стовпчики термометрів покажуть +1…+6 °С.

На півдні країні очікується невеликий мокрий сніг із дощем. Вдень місцями пориви вітру 15-17 м/с. Повітря прогріється до +3…+8 °С.

У східній частині буде сніг, мокрий сніг, місцями з дощем. На дорогах ожеледиця. Температура очікується на рівні -1…+4 °С.

Погода 4 лютого

В західних областях протягом доби очікуються короткочасні дощі, подекуди з льодяною крупою. У Карпатах – сніг, мокрий сніг, хуртовина. Вдень місцями посилення вітру до 15-17 м/с. Температура повітря вночі +2…+7 °С, вдень +5…+10 °С. У Карпатах вночі -1…-6 °С, вдень -4…+1 °С.

У північних областях очікується невеликий дощ та мокрий сніг. Стовпчики термометрів вночі покажуть вночі 0…+5 °С, а вдень буде +2…+7 °С.

У центральних областях часом очікується невеликий дощ, подекуди з мокрим снігом. Температура повітря вночі +1…+6 °С, вдень +3…+8 °С.

У південних областях та у Криму вночі пройде невеликий дощ, а вдень буде без істотних опадів. Температура вночі +2…+7 °С, а вдень повітря прогріється до +6…+11 °С.

У східних областях вночі очікується помірний дощ із мокрим снігом, вдень місцями пройде невеликий дощ. Температура вночі буде -1…+4 °С, а вдень потеплішає до +2…+7 °С.

Штормове попередження

На сьогодні, 3 лютого, в Україні оголосили І рівень небезпечності. За даними синоптиків, пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. Негода омине лише Закарпатську область.

Ольга Степанова

Recent Posts

ПВК “Вагнер” у Малі: що сталося з найманцями, які потрапили в полон до туарегів, — Reuters

У ПВК "Вагнер" заявили, що їхній найманець, якого повстанці-туареги в Малі взяли в полон живим,…

10 хв. ago

Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації

Під час воєнного стану в Україні діє загальна мобілізація, однак законодавством визначено, що деякі категорії…

18 хв. ago

Рада не пощадила українців: нардепи підтримали історичне підвищення податків

Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради підтримав до другого читання законопроєкт…

25 хв. ago

Після виходу з Вугледара 72-й ОМБр наказали знову займати позиції на фронті замість відновлення

Бійцям знекровленої 72-ї окремої механізованої бригади після виходу з Вугледара віддали наказ без відпочинку знову займати позиції. Про…

34 хв. ago

Розкрито зухвалу вимогу принца Луї до Кейт Міддлтон

Принц Луї, наймолодша дитина принца Вільяма та Кейт Міддлтон, має справжній характер. Шестирічного хлопчика часто…

42 хв. ago

Друзі Путіна захопили землю в Криму: будуватимуть стоянку для яхт російських багатіїв

Мільярдери з найближчого оточення президента Росії Аркадій та Борис Ротенберги за останні півтора роки заволоділи…

51 хв. ago