Categories: Погода

На Україну наваляться одразу два антициклони Julian, Halil: прогноз погоди на 3 серпня

У суботу, 3 серпня, в Україні мінлива хмарність. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що очікується короткочасне похолодання. Наші пращури помітили, якщо ніч холодна і свіжа, то зима буде морозна і рання.

Синоптики в Укргідрометцентрі повідомляють, що дощі з грозами, в окремих пунктах сильні зливи та шквали, 15-20 м/с, очікуються в західному регіоні, а також місцями в центральних, частково у східних і південних областях. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с, на півдні країни південний, 7-12 м/с. Нічна температура повітря 17-22°, денна 23-28°, у центральних і південних областях 29-34°.

На Київщині хмарна погода протримається весь день. Ввечері, можливо, пройде дощ. Вітер південно-східний, 3-5 м/с. Температура вночі 18°, вдень 22°.

“Завтра над центральною частиною Європи розляжеться антициклон Julian, над Чорним морем – антициклон Halil, а між ними присусідиться невеликий циклончик навіть без імені. І саме він зумовить дощі та грози 3-го серпня у західних областях України, на півночі (окрім Сумщини), у Вінницькій та Одеській областях, в другій половині дня локальні дощі ймовірні у суботу на Черкащині, Полтавщині, місцями у Дніпрі з районами. Більша частина півдня та східні області завтра належатимуть зоні впливу антициклону Halil – тому тут буде сухо та сонячно.

У неділю вночі дощі з грозами очікуються практично повсюди в Україні, вдень 4-го серпня захід та північ опиняться у сухому повітрі, а центр, схід та південь побудуть серед локальних грозових дощів. Спека на півдні та сході в неділю спаде”, – пише відома синоптикиня Наталка Діденко.

Народні прикмети  3 серпня

  • Якщо цього дня йде дощ, то багатого врожаю горіхів можна не чекати.
  • Вишня вродила рясно – до холодної зими.
  • Якщо грозові хмари низько висять – до сильного вітру, шквалу.
  • Якщо встановилася суха і тепла погода 1 серпня, то півтора місяця будуть посушливими.

Якою буде температура у містах України до кінця тижня:

Синоптики в Укргідрометцентрі повідомили, що у першій половині нового тижня на погодні умови в більшості областей України впливатиме циклон, який сформується над країнами Балтії та поступово просуватиметься у південно-східному напрямку. Під його впливом пройдуть дощі та суттєво посилиться вітер північно-західного напрямку, місцями до 15-20 м/с. Крім того, внаслідок надходження холодного скандинавського повітря в тилу циклону, відбудеться помітне похолодання в усіх регіонах України. Поступово, з другої половини тижня температурне тло почне рости та вже у вихідні повернеться спекотна погода, переважно у південні та східні регіони. Дощі протягом тижня матимуть локальний характер і охоплять не всю територію країни, тому в багатьох областях збережеться посуха та високий рівень пожежної небезпеки.

  • У суботу, 3 серпня, у західному регіоні країни вдень також місцями у центральних областях очікуються дощі з грозами, в окремих пунктах можливі сильні зливи та шквали, 15-20 м/с. На решті території країни без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. На півдні України південний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +17-22°C, вдень +23-28°C, у центральних та південних областях +29-34°C.
  • У неділю, 4 серпня, нестійка погода з короткочасними дощами очікується у більшості областей України. Вітер змінних напрямків, 5-10 м/с, при грозах поривчастий. Температура повітря вночі становитиме +17-22°C, вдень +23-28°C, у південно-східній половині країни +29-34°C.
Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

4 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

4 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

4 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

5 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

5 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

5 години ago