Categories: Погода

На Україну наваляться одразу два антициклони Julian, Halil: прогноз погоди на 3 серпня

У суботу, 3 серпня, в Україні мінлива хмарність. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що очікується короткочасне похолодання. Наші пращури помітили, якщо ніч холодна і свіжа, то зима буде морозна і рання.

Синоптики в Укргідрометцентрі повідомляють, що дощі з грозами, в окремих пунктах сильні зливи та шквали, 15-20 м/с, очікуються в західному регіоні, а також місцями в центральних, частково у східних і південних областях. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с, на півдні країни південний, 7-12 м/с. Нічна температура повітря 17-22°, денна 23-28°, у центральних і південних областях 29-34°.

На Київщині хмарна погода протримається весь день. Ввечері, можливо, пройде дощ. Вітер південно-східний, 3-5 м/с. Температура вночі 18°, вдень 22°.

“Завтра над центральною частиною Європи розляжеться антициклон Julian, над Чорним морем – антициклон Halil, а між ними присусідиться невеликий циклончик навіть без імені. І саме він зумовить дощі та грози 3-го серпня у західних областях України, на півночі (окрім Сумщини), у Вінницькій та Одеській областях, в другій половині дня локальні дощі ймовірні у суботу на Черкащині, Полтавщині, місцями у Дніпрі з районами. Більша частина півдня та східні області завтра належатимуть зоні впливу антициклону Halil – тому тут буде сухо та сонячно.

У неділю вночі дощі з грозами очікуються практично повсюди в Україні, вдень 4-го серпня захід та північ опиняться у сухому повітрі, а центр, схід та південь побудуть серед локальних грозових дощів. Спека на півдні та сході в неділю спаде”, – пише відома синоптикиня Наталка Діденко.

Народні прикмети  3 серпня

  • Якщо цього дня йде дощ, то багатого врожаю горіхів можна не чекати.
  • Вишня вродила рясно – до холодної зими.
  • Якщо грозові хмари низько висять – до сильного вітру, шквалу.
  • Якщо встановилася суха і тепла погода 1 серпня, то півтора місяця будуть посушливими.

Якою буде температура у містах України до кінця тижня:

Синоптики в Укргідрометцентрі повідомили, що у першій половині нового тижня на погодні умови в більшості областей України впливатиме циклон, який сформується над країнами Балтії та поступово просуватиметься у південно-східному напрямку. Під його впливом пройдуть дощі та суттєво посилиться вітер північно-західного напрямку, місцями до 15-20 м/с. Крім того, внаслідок надходження холодного скандинавського повітря в тилу циклону, відбудеться помітне похолодання в усіх регіонах України. Поступово, з другої половини тижня температурне тло почне рости та вже у вихідні повернеться спекотна погода, переважно у південні та східні регіони. Дощі протягом тижня матимуть локальний характер і охоплять не всю територію країни, тому в багатьох областях збережеться посуха та високий рівень пожежної небезпеки.

  • У суботу, 3 серпня, у західному регіоні країни вдень також місцями у центральних областях очікуються дощі з грозами, в окремих пунктах можливі сильні зливи та шквали, 15-20 м/с. На решті території країни без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. На півдні України південний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +17-22°C, вдень +23-28°C, у центральних та південних областях +29-34°C.
  • У неділю, 4 серпня, нестійка погода з короткочасними дощами очікується у більшості областей України. Вітер змінних напрямків, 5-10 м/с, при грозах поривчастий. Температура повітря вночі становитиме +17-22°C, вдень +23-28°C, у південно-східній половині країни +29-34°C.
Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

18 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

27 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

34 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

39 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

45 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

56 хв. ago