Categories: Погода

Україна стане однією з найспекотніших країн Європи

Цього тижня Україна стане однією з найспекотніших країн Європи. В південних і східних регіонах стовпчики термометрів піднімуться до +37 градусів. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

«Наразі температури в Україні можна буде порівняти з Середземноморськими. Так, українська спека сягатиме тих же значень, що в Італії та Греції, тобто +30…+34 градусів, а у південній частині, центральних та східних областях відзначатимемо сильну спеку аж до +37 градусів! Проте, Україна зараз не є найспекотнішою – в Іспанії очікується +40», – йдеться в повідомленні.

Спека в Україну прийшла з Аравії. Аравійське повітря заходить через південно-східні регіони та накриває майже всю країну, не дотягуючись до західних кордонів. Тому в західних регіонах температури дещо нижчі — до +30 градусів.

Температура вища за норму протримається весь тиждень. А чим довше утримується хвиля спеки, тим менше охолоджуються поверхні забудов, бетон та асфальт протягом ночі. Тому з кожним днем комфортність сприйняття температур погіршується. У регіонах, де пройдуть короткочасні дощі, виникне ефект парника й задухи.

Спека в столиці протримається весь тиждень. З вівторка температура повітря почне трохи знижуватися й становитиме від +26 до +28 градусів. Також імовірні короткострокові опади. 

Також в Укргідрометцентрі попередили, що 1 липня і до кінця 2 липня в Києві концентрація діоксиду азоту досягнуть гранично допустимих значень. Це негативно впливатиме на самопочуття людей.

Метеорологи зазначили, що в таку погоду важливо уникати прямих сонячних променів і пити багато води. Також рекомендують частіше проводити вологе прибирання, провітрювати приміщення і перебувати подалі від автомобільних доріг і залізниць.

Як повідомлялося, сьогодні, 2 липня, в Україні погіршаться погодні умови: очікуються грози, місцями град і шквали 15-20 м/с.

Водночас завтра, 3 липня, у Волинській, Рівненській, Львівській, Тернопільській, Закарпатській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Чернівецькій та Житомирській областях в Укргідрометцентрі теж прогнозують грози, вдень місцями град і шквали 15-20 м/с. 

До слова, у Києві зафіксовано погіршення якості повітря. Про це повідомляє Український гідрометцентр. Зазначається, що у столиці концентрації діоксиду азоту досягнули гранично допустимих значень, що негативно впливало на самопочуття людей.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Рандомайзер” і помилки в алгоритмах формування: що не так з повістками, які відправляють поштою

За допомогою Реєстру військовозобовʼязаних Міноборони формує повістки. Вони містять електронні підписи начальників ТЦК та СП…

18 секунд ago

Українці можуть жити в США під “тимчасовим захистом”: коли спливає його термін

У Сполучених Штатах зараз перебувають тисячі громадян України. Вони можуть жити та працювати там завдяки американській…

9 хв. ago

Зеленський розкрив, як спецназ СБУ готує наступний Рамштайн

Зараз триває робота політичних команд України та Сполучених Штатів для підготовки 25 зустрічі з питань…

17 хв. ago

Створили зручну правду: вчені змогли переконати людей у реальності помилкових спогадів

Здатність до уяви — потужна когнітивна функція нашого мозку. Однак вона створює серйозну проблему, що…

27 хв. ago

Лід на Землі стає дедалі небезпечнішим: що робить його таким слабким і ламким

Кліматична криза вже тут, внаслідок чого на світ обрушилися хвилі спеки, посухи та лісових пожеж.…

36 хв. ago

Шахраї обдурили Apple, замінивши 6000 підроблених iPhone на оригінальні

Цього тижня Міністерство юстиції США оголосило вирок двом шахраям, які зуміли провернути велику аферу з…

44 хв. ago