Categories: Погода

Україна стане однією з найспекотніших країн Європи

Цього тижня Україна стане однією з найспекотніших країн Європи. В південних і східних регіонах стовпчики термометрів піднімуться до +37 градусів. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

«Наразі температури в Україні можна буде порівняти з Середземноморськими. Так, українська спека сягатиме тих же значень, що в Італії та Греції, тобто +30…+34 градусів, а у південній частині, центральних та східних областях відзначатимемо сильну спеку аж до +37 градусів! Проте, Україна зараз не є найспекотнішою – в Іспанії очікується +40», – йдеться в повідомленні.

Спека в Україну прийшла з Аравії. Аравійське повітря заходить через південно-східні регіони та накриває майже всю країну, не дотягуючись до західних кордонів. Тому в західних регіонах температури дещо нижчі — до +30 градусів.

Температура вища за норму протримається весь тиждень. А чим довше утримується хвиля спеки, тим менше охолоджуються поверхні забудов, бетон та асфальт протягом ночі. Тому з кожним днем комфортність сприйняття температур погіршується. У регіонах, де пройдуть короткочасні дощі, виникне ефект парника й задухи.

Спека в столиці протримається весь тиждень. З вівторка температура повітря почне трохи знижуватися й становитиме від +26 до +28 градусів. Також імовірні короткострокові опади. 

Також в Укргідрометцентрі попередили, що 1 липня і до кінця 2 липня в Києві концентрація діоксиду азоту досягнуть гранично допустимих значень. Це негативно впливатиме на самопочуття людей.

Метеорологи зазначили, що в таку погоду важливо уникати прямих сонячних променів і пити багато води. Також рекомендують частіше проводити вологе прибирання, провітрювати приміщення і перебувати подалі від автомобільних доріг і залізниць.

Як повідомлялося, сьогодні, 2 липня, в Україні погіршаться погодні умови: очікуються грози, місцями град і шквали 15-20 м/с.

Водночас завтра, 3 липня, у Волинській, Рівненській, Львівській, Тернопільській, Закарпатській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Чернівецькій та Житомирській областях в Укргідрометцентрі теж прогнозують грози, вдень місцями град і шквали 15-20 м/с. 

До слова, у Києві зафіксовано погіршення якості повітря. Про це повідомляє Український гідрометцентр. Зазначається, що у столиці концентрації діоксиду азоту досягнули гранично допустимих значень, що негативно впливало на самопочуття людей.

Ольга Степанова

Recent Posts

В Україні намагалися за мільйон доларів купити посаду в митній службі

НАБУ і САП запобігли спробі групи осіб за підкуп поставити потрібних людей на керівні посади…

46 секунд ago

“Лікарня у розпачі”: в Україні нейрохірурга відправили на фронт стрільцем і він загинув

Питання бронювання та мобілізації лікарів наразі стоїть гостро, адже наразі бронювання можливе лише для 50%…

11 хв. ago

ЗС РФ безперервно окуповують нові території України вісім місяців поспіль, — аналітики

Росія протягом двох років та п'яти місяців повномасштабної війни окупувала 17,57% території України. Останні помітні…

16 хв. ago

Буде прийнято протягом 48 годин: яке важливе рішення має ухвалити Байден

Як повідомив американський телеканал CNN, протягом найближчих 48 годин президент Сполучених Штатів Джо Байден має…

29 хв. ago

Грошей поменшає: Кабмін хоче переглянути всі виплати

Через надмірну кількість зобов’язань, щодо соціальних виплат та неспроможності підтвердити їх фінансовим ресурсом, Мінсоцполітики перегляне…

31 хв. ago

Медведєв розповів, скільки осіб щодня поповнюють армію РФ

Понад тисячу осіб йдуть служити в російську армію за контрактом або як добровольці, стверджує заступник…

33 хв. ago